Breaking News

Borítók bűvöletében - Első alkalom

Ma reggel találkoztam először a hírrel, hogy érkezik magyarul Abigail Barnette Első alkalom című könyve az I.P.C. gondozásában. 

Hogy mitől érdekes a történet? Egyből két szemszögből ismerhetjük meg - így látja a nő, így látja a férfi. 

Fülszöveg:

UGYANAZ A TÖRTÉNET A NŐ ÉS A FÉRFI SZEMSZÖGÉBŐL:
ÍGY LÁTJA A NŐ: 
Egy csúnya szakítással a háta mögött Penny Parker csak főnöknője unszolására hajlandó elmenni egy vakrandira. Vonakodásának egyik oka, hogy a férfi lényegesen idősebb nála. Ám kiderül, hogy Ian Pratchett ugyanúgy képzeli a jövőt, mint ő: családot akar alapítani, stabilitásra és igaz szerelemre vágyik. Minden jel arra utal, hogy Ian a nagy Ő, de álmodozhat-e közös életről két ember, akiket – korukat tekintve – évtizedek választanak el egymástól?
ÍGY LÁTJA A FÉRFI: 
A frissen elvált, romantikusan pesszimista Ian nem is érti, miért épp Pennyvel akarja összehozni közös ismerősük. A lány kérlelhetetlenül optimista, hihetetlenül babonás és szexuálisan tapasztalatlan – vagyis mindaz, ami ő nem. De az első pillanattól fogva szikrázik köztük a levegő, és a férfi előtt felsejlik a folytatás lehetősége. Lehet, hogy álmait egy olyan nő váltja valóra, akiről nem is gondolta volna?

Ami a külön szuper, erre a témára köt rá a borító is. Tükröződik benne a kettősség és az összetartozás. Nagyon hasonlóak stílusban, a kép is ugyanaz, ám az egyiken a férfi, a másikon a nő arcát látjuk, pont tükrözve. Szerintem szuper megoldás. 
Közben egyébként még egy érdekességet fel lehet fedezni. Akik ismerik Jennifer L. Armentrout könyveit, azok számára ismerős lehet a két alak, ugyanis ők szerepelnek a Luxen spin-off kötete, az Obsession borítóján is:Ez persze nem egyedi eset. A legtöbb könyvborító valamilyen stock fotóból készül, így gyakorlatilag nem is olyan drágán bárki megvásárolhatja: könyvborítónak, hirdetéshez stb. 

Ha engem kérdeztek, az Első alkalom borítójának készítői ügyesebben használták a fotós alapot, nagyon különleges hangulatú lett a borítójuk. Az Obsession sem rossz persze, de nálam az Első alkalom nyert.

Nincsenek megjegyzések