Breaking News

Láttad már a Kiéhezettek előzetesét?

Idén jelent meg a Kossuth Kiadó gondozásában M. R. Carey zombis disztópiája, amire már csak azért is érdemes figyelni, mert hamarosan érkezik belőle a film.



A könyv fülszövege:

A ​​történet a jövőben játszódik, az emberiség nagy része egy gyorsan terjedő fertőzés áldozatává vált. A fertőzést egy különleges gomba okozza, amely a szervezetbe jutva átveszi az irányítást a gazdatest idegrendszere fölött. A fertőzöttek, a „kiéhezettek" gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat, és egészséges emberek húsával táplálkoznak.
A egészségesek védett városokba húzódtak vissza, vagy „guberálókká" válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a helyzetet.
Egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket tartanak fogva, egymástól is elzárva. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel – vagy inkább felhasználásukkal – sikerül megtalálniuk az ellenszert.
Egy napon a kiéhezettek és a guberálók megtámadják a bázist, csak keveseknek sikerül megmenekülniük, köztük az egyik legintelligensebb kiéhezett gyerekkel, Melanie-val. A menekülőknek a kiéhezettekkel zsúfolt városokon át kell eljutniuk a biztonságot jelentő védett területre…

A filmnek egyébként a szereposztása se semmi, a főbb szereplők között van Gemma Arterton (Perzsia hercege) és a 6 Oscarra jelölt Glenn Close is.




A Kiéhezettek nálunk szeptember 23-án mutatják be, addig is itt a szinkronos előzetes:





Itt pedig ugyanez felirattal:

Nincsenek megjegyzések