Breaking News

Újabb tévés adaptáció a Trónok harcás Martintól!

Bizony, jól olvastátok a címet! 

George R. R. Martin bejelentette, hogy a Wild Cards című antológiáját megvette a Universal Cable Productions. 



LiveJournal oldalán a következőt írta a történetről a szerző: "A Wild Cards közös világa a mi sajátunkból ágazik ki, egészen pontosan 1946. szeptember 15-étől, amikor is Manhattan felett elszabadul egy földönkívüli vírus, és elárasztja a mit sem sejtő Földet. A megfertőzöttek 90 százaléka szörnyű halált hal, ők a sötét királynőt kapták, 9 százalék megváltozva jokerré vált, míg a maradék 2 százaléknyi szerencsés valamilyen különleges és megjósolhatatlan képesség birtokába került, és ásszá vált. A világ már soha nem lesz ugyanolyan."

Ahogy hallatszik is, ez egy egész más történet, mint a Trónok harca, már alapvetően abban is különböznek, hogy az egyik fantasy, a másik sci-fi. 

A leírásban egyébként nem véletlenül szerepelt az, hogy közös világa. Az első Wild Cards kötet 1986-ban jelent meg, és döntős volt a Hugo-díj versenyében - bár végül Alan Moore Watchmenje ellen veszített. A Wild Cards azóta már egy több kötetes sorozat, ezeken belül pedig több tucat novella játszódik már a világban. Ezeket ráadásul nem is mind Martin írta. Maga is alkotott persze néhányat, de a legtöbb történetnél "csak" szerkesztő. 2014 novemberével bezárólag 31 szerző alkotott már a világban, és 5 olyan szerző is van, akiknek regénye is jelent meg. 

A filmes projektben közülük több szerző is részt vesz, Martin szerkesztőasszintense, Melinda Sondgrass (Star Trek: The Next Generation), aki Gregory Noveck-kel együtt executive producer lesz.

Martin úgy véli, a Wild Cards világa versenyre kelhet a Marvel és a DC univerzumaival. 

"A Wild Cards egy sor könyv, képregény és játék összessége... de mindezeken felül egy univerzum, annak pedig hatalmas és változatos és izgalmas, mint amennyire a Marvel és a DC univerzumai is (bár azoknál élesebb, jóval realisztikusabb és konzisztensebb), rengeteg szereplővel, mind a főszereplőket, mind a mellékszereplőket illetően. Többezer történet van, amit elmesélhetünk a Wild Cards világában, és Gregory és Melinda és a UPC remélik, sokat bemutathatnak közülük."

Nincsenek megjegyzések