Breaking News

Kiderült Magnus Bane sorozatának és könyveinek címe!

Cassandra Clare az Egyesült Arab Emírségekben járt a Sharjah Book Fair nevű rendezvényen, ahol is a rajongók megkérdezték, mi lesz a Magnus Bane-ről szóló külön sorozat címe. 

Aki esetleg lemaradt: Cassandra Clare egy másik szerzővel, Wesley Chu-val összefogva külön sorozatot ír Magnus Bane-ről, méghozzá egy felnőtt sorozatot! (A hírt annak idején ITT írtam meg.)



A sorozat címével kapcsolatos kérdésre az írónő elárulta: The Eldest Curses, azaz magyarul szó szerint valami olyasmi, hogy A legősibb átkok. Ez az a cím, amire nagyon készülhetünk. Rímel az eddigi sorozatcímekre a három taggal.

Az is kiderült, hogy a cím megint nem csak légből kapott, újfent kötődik valamilyen irodalmi műhöz, ezúttal a Hamlet volt az ihletadó.

Azaz minden egyes kötet címe valamilyen varázslattal kapcsolatos iratra utal. Az idézet, amire a cím utal a Hamlet harmadik felvonásának harmadik színében olvasható, Arany János fordításában: 

Ó, rút az én bünöm, s az égre bűzlik!
Az eredendő átok űl azon:
Vérgyilkolás!

Ebből kiindulva a sorozat magyar címe Az eredendő átkok is lehet. 

De ez még nem minden: kiderült ugyanis a trilógia köteteinek címe is: The Lost Book of the White (Az elveszett Fehér Könyv), The Black Volume of the Dead (A halottak fekete kötete) és The Red Scrolls of Magic (A varázslat vörös tekercsei). 

És még mindig van exkluzív infó: a történet a Bukott angyalok városa elején indul, amikor Alec és Magnus együtt vakációznak. Régi rajongók emlékezhetnek rá, hogy erről az időszakról már esett szó: egészen pontosan képeslapok formájában kaptunk egy kis ízelítőt a nyaralásból. (Erről a héten még írok, ha esetleg valaki lemaradt róluk.) 

Az is kiderült, hogy egy nagyon különleges Malec jelenetre is számíthatunk, egyenesen Párizsból - a tippek szerint ez lesz az a bizonyos első éjszaka... 

Az első kötet várhatóan 2017 novemberében jelenik meg.

Forrás

Nincsenek megjegyzések