Breaking News

Monica McCarty: A ​Szent {Értékelés + Nyereményjáték}

Monica McCarty: A ​Szent

A blogturnéról




Folytatódik Monica McCarty népszerű történelmi romantikus sorozata a Felföld rettegett fiai, már az ötödik rész jelenik meg A szent címmel a General Press Kiadó gondozásában. 

Kapcsolódó bejegyzések:

Eredeti cím: The Saint
Kiadó: General Press
Oldalszám: 408
Fordító: Melis Pálma
ISBN: 9789636439248
Sorozat: A Felföld rettegett fiai 5.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,21)
Megrendelési link
William ​​Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját
nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…

Magnus MacKay kemény, büszke harcos – bármilyen terepen jól kiismeri magát, kíméletlenül leszámol az ellenfeleivel, és mindig higgadtan cselekszik. Harcostársai azonban furcsállják, hogy a férfi sosem beszéli meg velük a nőügyeit, ezért a Szent fedőnevet aggatják rá. Csupán néhányan sejtik, hogy e hűvös külső csak álca, hogy a férfi leplezni tudja a titkát. A visszautasított szerelmes sajgó sebét, úgy tűnik, még az idő sem képes begyógyítani. Különösen, ha az egyik harcostársa és hamarosan megkötendő frigye folyton emlékezteti erre…

A vadóc, ártatlan szépséget, Helent fiatalon válaszút elé állítja az élet: a szerelme és a családja iránti kötelességei között kell döntenie, és végül rosszul választ. A sors azonban tálcán kínálja neki a lehetőséget, hogy végzetesnek tűnő hibáját jóvátegye: a király és kísérete – soraiban a lány által imádott férfival, Magnusszal – felföldi körútján a családja várába is ellátogat. Kiderül, hogy az eltelt évek alatt a két fiatal közt izzó vágy mit sem csillapodott. Helen elhatározza, hogy megpróbálja meglágyítani Magnus szívét, de egyikőjük sem sejti, hogy valaki gonosz ármányt sző a király ellen, amellyel mindnyájuk életét veszélybe sodorja…

A Felföld rettegett fiai-sorozat ötödik kötetét tartja kezében az olvasó: a harcosok és szerelmeik történetei folytatódnak.

Az első mondat:


"Magnus MacKay feldagadt szeme sarkából észrevette a mozdulatot, de már túlságosan későn."

Véleményem


Először is: ez a történet Skóciában játszódik, skót harcosok, erős nők és valódi történelem is megbújik a sorok között, így természetesen nem is volt kérdés, hogy olvasnom kell. Meg hát az előzmény után rettentő kíváncsi voltam, mégis hogyan jönnek majd ki ebből a furcsa szerelmi háromszögből a szereplők, amit már felvezettek az előző kötetben.

Viszont még mielőtt belemásznék mélyebben a történetbe, muszáj szót ejtenem a borítótól, amihez csak gratulálni tudok. Egyszerű, de nagyszerű, ízléses tálalása a történelmi romantikusnak. Személy szerint túl nagy gondom nincs a szokásos ölelkezős-dekoltázsvillantós borítókkal sem, de igazából sosem értettem, miért kell ehhez ilyen görcsösen ragaszkodni. Na, ezt a borítós könyvet bárki bátran előveheti a tömegközlekedésen is. Sokadszor adok hálát, hogy a kiadó végül a designváltás mellett döntött, mert bár a színes lapszélet sajnálom, a borítóik hatalmasat ugrottak minőségben. 

Mindenesetre vissza a sztorihoz! A sorozat korábbi olvasóinak a történelmi szituáció már ismert lesz: Robert the Bruce épp király, és próbálja elérni, hogy egyrészt az is maradhasson, másrészt mindenki el is fogadja ezt Skóciában, az angolok fenyegetése közepette. Ebben segítik őt különleges harcosai, többek között a férfi főszereplő, Szent, azaz Magnus is. 

Visszatekintésként ismerhetjük Magnus életének nagy csalódását - imádtam ezt a jelenetet. A fiatal Magnus még sok szempontból naiv, tele van szeretettel és reménnyel. Aztán összetörik a szíve, amikor a kissé Rómeó és Júliás helyzetben az ellenséges klánból származó szerelem nem mond neki igent. (De azért ne hibáztassuk csak úgy, volt oka is.)

Aztán ugrunk az időben, arra a szituációra, amit már az előző részben ismerünk. Magnus épp megérkezik legjobb barátja és bajtársa, valamint szerelme esküvője. Na, ez aztán a hatalmas ütés az ember mellkasára! És működnek is a jelenetek, tényleg. A szívem szakadt meg. És az a furcsa helyzet áll fenn, hogy tulajdonképpen senki sem hibás a hármasból, senkit sem tud az ember hibáztatni, amiért így alakult, a vőlegényt sem - hiszen fogalma sincs, milyen furcsa helyzetbe sétált bele. 

Na, nem mesélem tovább a sztorit, majd elmeséli az magát. Mindenesetre azt kell mondanom, több helyen meglepetést okozott a könyv. Egyrészt akkor, amikor megtörtént valami, amire nem számítottam, hogy meg fog történni, másrészt mert ezt a szerelmi háromszöget egyáltalán nem úgy kezelte, mint ahogy elöljáróban az előző rész alapján számítottam volna. Azt hittem, szépen, lassan jutunk majd az esküvőig, lassú szenvedés, majd megakadályozott lagzi - mondjuk egy szökés vagy valami. Ehhez képest szinte rögtön a lagzi közepébe csapunk. A többit nem mesélem el, mindenesetre arra számítottam, hogy tovább nyúlik egy bizonyos szál. És bár nem mondom, hogy ez így nem volt jó, lett volna még ebben lehetőség szerintem, 

Mindenesetre így is, úgy is meglett a bonyodalom, ami távol tartja egymástól a főszereplőket. A makacs főszereplőket. Ó, te jó ég, hogy ezeknek milyen kitartása van! És ez azért kifejezetten izgalmas, mert pont mást akarnak: Helen kitartóan próbálja meghódítani Magnust, Magnus meg kitartóan próbál ellenállni neki. Ez nem egy vicces helyzetet szül. 

De szót kell ejteni egy másik szerelmi szálról, és sok szempontból személy szerint ezt még érdekesebbnek találtam, mint a fő szálat, és szívesen olvastam volna róla még ennél többet is. Ez pedig Helen egyik tesójának szála - és te jó ég! Tele van drámával, de annyira összepasszolnak a szereplők, hogy nem lehetett nem szurkolni nekik. Ráadásul a lány annyira, de annyira megérdemelte a saját happy endjét! Azt kell mondanom, Magnus és Helen kitartó húzódozása közepette - ami azért nem volt túl gyors - kifejezetten üdítő volt ez a másik szál, ahol szintén volt "szenvedés", de okkal és nem is olyan hosszan, mint a fő szálon. 

Illetve még egy mellékszereplő szót érdemel, Helen másik tesója, akitől az elején a falra másztam, de ahogy haladt előre a történet, úgy vált egyre érdekesebb karakterré, a végére pedig arra lettem figyelmes, hogy már kifejezetten érdekel, mi lesz vele. 

Ezek mellé pedig ott volt a részben valódi történelmi szál, ami sokkal nagyobb jelentőséget kap, mint a legtöbb ilyen történelmi romantikus regényben. 

Azt tudom mondani, összességében még mindig nagyon érdekes ez a sztori, kidolgozottabb, mint a legtöbb történelmi romantikus, és bár nyilván a végét mindenki sejti, azért vannak meglepő csavarok és akciójelenetek.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


A nyereményjátékban ezúttal a Felföld rettegett fiai sorozat előző részei lesznek főszerepben. Részleteket osztunk meg, kisebb jeleneteket belőlük és nektek ki kell találnotok melyik könyvből származnak. A General Press kiadó felajánlásával a játék végén 4 példányt sorsolunk ki A szent című könyvből.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Ellie sosem értette a férfiakat: hogy a csudába tudnak ilyen percekben viccelődni és fogadásokat kötni? Meghalnának azért, hogy a tenger fenekére kerülhessenek, és még akkor is azon versenyeznének, ki ér le előbb.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


12.18. Kristina blogja
12.19. Insane Life
12.20. Deszy könyvajánlója
12.21. Dreamworld

Nincsenek megjegyzések