Breaking News

Új Lord of Shadows részlet Cassandra Clare-től!

Már tegnap meg akartam osztani, de aztán nem úgy alakult a napom, hogy nyugodtan meg tudjam írni a bejegyzéseim, így mára csúszott a legújabb Cassandra Clare részlet megosztása. 

Úgy tűnik, Cassandra Clare-nél beindult a részletgyár, biztosan ünnepi hangulatba került ő is, hiszen alig néhány napja osztotta meg az azonosítatlan részletet Simonnal és Izzyvel a főszerepben. (Meg én is fordítást, azt linkeltem.)




Most visszatértünk a következő regényéhez, az Éjfél kisasszony folytatásához, a Lord of Shadowshoz. Ebből származik az alábbi részlet: 

Cristina ott volt, a terem közepén, és az egyik csillárt bámulta. Egy sorban három is akadt belőlük, és ugyan egyik sem égett, mégis kristályokként csillogtak a darabkáik.
Mark hagyta becsapódni az ajtót, Cristina rögtön felé fordult. Nem tűnt meglepettnek, amiért látja. A lány egyszerű, fekete ruhát viselt, amit mintha egy nála alacsonyabb lányra szabtak volna - talán így is volt.
- Mark - kezdte. - Nem tudtál aludni?
- Nem igazán. - Bánatosan a karája nézett, bár most, hogy Cristinával volt, a fájdalom elmúlt. - Te is ezt érezted?
A lány bólintott, a szeme szinte világított. - Anyám mindig azt mondogatta, hogy a Londoni Intézet bálterme az egyik leggyönyörűbb helyiség, amiben valaha járt. - Körbenézett, az Edward korabeli csíkos tapétán, a nehéz bársonyfüggönyökön, amelyek az ablakokat takarták. - De ő valószínűleg élőnek látta, tele emberekkel. Most olyan, mint Csipkerózsika kastélya. Mintha a sötét háború alatt benőtték volna a tüskék, és azóta aludna.
Mark felé nyújtotta a kezét, a sebesülése körbefutott a csuklóján, épp, mint Julian üvegköves karkötője az övén. - Akkor ébresszük fel - mondta. - Táncolj velem. 

Árnyvadászok: a rövid ruháról csak nekem ugrott be az a bizonyos Clary jelenet még az első részből?

És bizony, bizony, a helyszín a Londoni Intézet - ahogy erről írtam is már a Lord of Shadows borítóelemzésében.

Nincsenek megjegyzések