Breaking News

Karen Hawkins: A ​makrancos hercegnő {Értékelés + Nyereményjáték}

Karen Hawkins: A ​makrancos hercegnő

A blogturnéról




Megjelent az izgalmas történelmi romantikus műfajú Hurst amulett sorozat 4. része a General Press Kiadó gondozásában. Hosszú út vezetett a hősöknek, hogy eljussanak addig a pillanatig, amíg megtalálják a család varázslattal bíró elveszett ékszerét, a sorozat utolsó része méltó befejezést kapott. A makrancos hercegnő egyedi és különleges történetéről szóló turnéra invitálunk minden történelmi romantikus rajongót február 18. és 24. között.

Kapcsolódó bejegyzések:



Eredeti cím: The Taming of a Scottish Princess
Kiadó: General Press
Oldalszám: 272
Fordító: Bánki Vera
ISBN: 9789636439736
Sorozat: Hurst amulett 4.
Kezelhető-e standalone-ként? Igen
Nézőpont: E/3
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (3,92)
Megrendelési link
Michael Hurst, a híres egyiptológus leghőbb vágya, hogy megtalálja az ősi családi
amulettet. Amikor a különc felfedező rájön, hogy az ereklye Skóciában lehet, úgy dönt, nélkülözhetetlen, ám kissé házsártos munkatársával, Jane Smythe-Haughtonnal együtt odautazik. A mindig magabiztos lányt alaposan felkavarja az utazás gondolata, és ahogy közelednek úti céljuk, a vadregényes Barra szigete felé, egyre különösebben kezd viselkedni. Kísértik a múltja árnyai, és a jóképű munkaadója iránti vonzalmát sem tudja többé elfojtani.
Miközben a családi ereklye után nyomoznak, a férfi is rádöbben, hogy Jane többet jelent számára egy megbízható munkatársnál. Az amulettre azonban mások is fenik a fogukat. Vajon Jane és Michael még azelőtt megtalálják a kincset, hogy az illetéktelen kezekbe kerülne? És megfejtik-e életük másik nagy rejtélyét, hogy mit is éreznek valójában egymás iránt?

Az első mondat:


"Michael Hurst, a híres felfedező és egyiptológus naplójából: Végre az egész térkép a birtokomba került. "

Véleményem


Jaj, de vártam már ezt a részt! Komolyan mondom, könyvek óta húzza az írónő az olvasók idegrendszerét a Michael naplójából és levelezéséből vett részletekkel, ráadásul az előző részben már komoly felvezetése is volt a mostaninak. 

Nyilvánvaló volt, hogy Michael Hurst össze fog jönni a titkárnőjével, vagy nevezzük bárhogy. De nagyon érdekelt, hogy ilyen izgalmas kalandok közepette ez vajon hogy fog megtörténni. 

A rejtélyekre pedig mindenki fel lehetett készülve, hiszen részek óta kergetjük azt a bizonyos Hurst amulettet, és az előző részből tudjuk, hogy már megvannak a hozzávalók. Ha pedig valaki meg tudja találni, akkor az Michael lesz - Michael könyvében végre meg kell történnie! (És nem csak azért, mert ez az utolsó rész.)

De ami az igazán izgalmas volt, hogy nem az lett a legnagyobb rejtély, ami kiszámíthatónak tűnt. Nem a Hurst amuletté volt a főszerep. Ehelyett kaptunk egy részek óta emlegetett, minden bizonnyal nem túlságosan szép és valószínűleg szürkeegér stréber hősnőt, aki egymaga szállította a rész legnagyobb rejtélyét. Persze, persze, ott volt az amulett, és a cselekmény ennek megtalálása köré épült, de a fókusz akkor is karakterközpontú volt: Michael és Jane kapcsolatára került a hangsúly. 



Ennek pedig nagyon örültem, mert szerencsére érdekesen tudták szállítani. Bár az is igaz, hogy kicsit az én ízlésemnek túlságosan is elnyúlt a szereplők tényleges egymásra találása, azért tetszett ez a furcsa kapcsolat, ami szépen lassan átalakult valami többé. Nem volt szerelmes első látásra, legalábbis nem mindkét oldalon, de ettől nem lett kevésbé romantikus. 

Ha még valamit hibájául tudnék felróni, akkor az talán a túl gyors lezárás lenne, a talán túlságosan is romantikusan záruló páros szálakkal. 

De igazából nem akarok kötekedni, mert még így is nagyon jó volt. Skóciába mentünk, ami nálam már önmagában annyi piros pont, hogy kötelező olvasmánnyá teszi a könyvet. Másrészt tetszett a főszereplők kidolgozott háttere mindkét oldalon, és ide értem a közös múltjukat is. Érdekes volt két a saját korából ennyire kilógó karaktert követni, és azt, mennyire egyformák ők tulajdonképpen. 

Szóval összességében nagyon tetszett a könyv, méltó lezárása a sorozatnak, még ha nem is éreztem azt az igazán nagy katarzist az amulettel kapcsolatban, mint amire elöljáróban számítottam.

AJÁNLOM

Nyereményjáték


A történet fontos elemét képezte a térkép részeinek összeillesztése, ezért a nyereményjátékon is vaktérképekkel játszunk. Országok, országrészek, és városok lesznek a megoldások. Mindegyik a sorozatban szerepelt, színteret adtak a szereplők kalandjainak. Segítségként mindegyik blogon találtok majd egy-egy mondatot, amely közelebb visz a megfejtéshez.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Az egyik legnépesebb ország Afrikában, és a Közel-keleten. A becsült népesség 80 millió fő, és ennek többsége a Nílus folyó partján, és a Nílus-deltában él.


A turné menetrendje


02.20. Deszy könyvajánlója
02.22. Dreamworld
02.24. Insane Life

Nincsenek megjegyzések