Breaking News

Új borítóval érkezik Dan Krokos sorozata - és de jó döntés!

Mondják, hogy egy rossz borítóval egy jó sorozatot is ki lehet nyírni, és jó pár példát láttunk már erre - nekem elsőre a Vámpírakadémia sorozat ugrik be példának, amit én magam is évekig kerülgettem anélkül, hogy akár sejtettem volna, hogy nekem szólhat és hogy amúgy imádni fogom.

Azt hiszem, Dan Krokos Hamis emlékek sorozata is valahogy így járt a Főnixnél. Nem mondom, hogy olyan óriási szerelem lett számomra ez a sorozat, a véleményemet a másodikról ITT olvashatjátok. Ezzel együtt úgy érzem, mind az első, mind a második rész borítójánál félrecsúszott valami. Ezért (sem) lepődtem meg különösebben, hogy a harmadikra részre csak vártunk, csak vártunk, de csak nem akart jönni.

Erre most derült égből villámcsapás érkezett a hír: jön a Könyvfesztiválra, de nem csak a harmadik kötet, hanem az egész sorozat, teljesen új köntösbe öltöztetve. És te jó ég, hogy ez mennyire jó döntés volt, az új borítók egyszerűen gyönyörűek! Kiderül róluk, hogy valamiféle sci-firől van szó, ahogy azt is érzem, hogy YA célközönségnek szólnak. Ráadásul nem csak önmagukban állják meg a helyüket, de sorozatként is gyönyörűek, egyből látszik, hogy összepasszolnak, ami az első kiadásokról nem volt elmondható. 

Íme az új köntös:



És a régi:



És akkor már dukál az új kötet fülszövege is:

Az Igazi Föld visszatér Manhattanbe, és ezúttal egy egész hadsereggel érkezik. Rhys, Noble, Sophia és Peter azonnal tudja, szükségük lesz Mirandára, aki ébredése után rémülten veszi észre, hogy világa lángokban áll. Dan Krokos intrikákkal és feszültséggel teli regényében Miranda utazása észveszejtő befejezéshez közeledik, és mindent kockára kell…

1 megjegyzés:

  1. Tényleg sokkal találóbb és ízlésesebb ezzel az új kiadásos borítóval... de csak nekem ugrott be elsőre az Útvesztő-sorozat? Ha megfordítjuk a három könyv sorrendjét, akkor a színek egy az egyben passzolnak, és még a stílusuk is hasonló. Nem mondom, hogy ettől rossz, csak engem nagyon megzavart.

    VálaszTörlés