Breaking News

Elloptak egy kézzel írt Harry Potter sztorit, Rowling kéri, hogy ne vegyük meg

Egy soha eddig nem publikált, 800 szavas Harry Potter sztorit loptak el!

Rowling a történetet saját kezűleg írta le egy krémszín, A/5-ös képeslapra, egy jótékonysági aukcióra. A Sotheby 2008-ban indított egy aukciót, ahol több szerző különleges alkotására lehetett lecsapni, a bevételből pedig egy, a diszlexiások segítésére létrejött alapítványt támogattak.



Akkor Rowling sztoriját 25.000 fontért vették meg - nagyjából 10 millió forintért.

Azt már korábban megtudhattuk, hogy Rowling története három évvel Harry születése előtt játszódik, amikor is az édesapja, James Potter és a keresztapja, Sirius Black szembetalálja magát egy mugli rendőrrel, némi motoros üldözés után. Egyébként a történetet már olvashattuk a neten évekkel ezelőtt, szerintem viccesre sikeredett és már akkor azt kívántam, bár lenne még legalább egy tucat ilyen. James és Sirius nagyon "tekergősök" benne, és mivel nagyrészt komoly eseményeken keresztül ismertük meg igazán, a csínytevéseikről meg inkább csak hallottunk, jó volt együtt látni a két legnagyobb csibészt "akcióban".

Még rajongói alkotások is készültek a jelenetről, például ez a montázs:



A hatóságok szerint a történetet (és egyébként mellé még egy adag ékszert) valamikor április 13. és 24. között lopták el. "Csak Harry Potter rajongók szeretnék majd megvenni ezt a különleges alkotást. Arra kérünk mindenkit, aki látja, vagy akinek felajánlják, hogy vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel."



Rowling ugyanezt kérte az olvasóitól Twitteren:


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ezt a sztorit hol lehet elolvasni?
    Nem is tudtam, hogy még ilyen is van! O.O

    VálaszTörlés
  2. Ez engem is érdekelne...

    VálaszTörlés