Breaking News

Itt Az üvegvár adaptációjának első előzetese!

A magyarul már kétszer, két különböző címen megjelent The Glass Castle - Az üvegpalota/Az üvegvár - Jeannette Walls memoárja, amiben rendhagyó gyerekkoráról mesél. 

A film szereposztása nem semmi: Brie Larson, Woody Harrelson és Naomi Watts keltik életre a történetet. Az írónő elmondása szerint amikor először meglátta Harrelsont az apjaként, zokogni kezdett, pedig ez nem jellemző rá. De a színész olyan lélegzetelállítóan ragadta meg az apja karakterét, azt és úgy mondta, ahogy ő, hogy elragadták az érzelmei.

Ami a sajár karakterét illeti, Walls állítólag már a szereposztást megelőzően is Brie Larsont nézte ki a szerepre, így boldog lehet, hogy teljesült az elképzelése.

Az már egy előzetes alapján is látszik, hogy nem lesz ez egy könnyed történet:
A könyv fülszövege:

Jeannette ​Walls szüleivel nőtt fel, akiknek ötleteik és makacs meg nem egyezésük átok és megváltás volt egyben. Rex és Rose Mary Wallsnak négy gyermeke volt. A kezdetekkor nomádok módjára éltek, ide-oda költözve a délnyugati sivatagi városokban, kempingezve a hegyekben. Rex egy karizmatikus, briliáns férfi volt, aki józanul gyorsan ráérzett gyermekei képzeletére, és fizikát, földrajzot tanított nekik, valamint mindent, ami egy félelemtől mentes élethez kell. Rose Mary, aki festett és írt, azt mondta, hogy ő izgalomfüggő. De sosem szabadult az aggodalomtól, hogy megfelelő életet biztosítson gyermekeinek. Ennek ellenére a művészet iránti szenvedélye mindig felülírta anyai kötelességeit.
Később, amikor kifogytak a pénzből, és megfakult a vándorló élet romantikájáról kialakult kép, a Walls családnak vissza kellett térnie a lehangoló, nyugat-virginiai bányászvárosba. Rex Walls elkezdett inni. Ellopta a félretett pénzt, és napokra eltűnt. Ahogy a család élete egyre jobban szétesett, Jeannette-nek és testvéreinek meg kellett tanulniuk megvédeni magukat, valamint támogatni egymást a szülők árulásai közepette. És végül, amikor az akaratuk és minden forrásuk is megvolt, el tudták hagyni otthonukat.
Jeannette Walls két évtizeden át titkolta gyökereit. Most azonban elmeséli igaz történetét, amelyből a Paramount hamarosan filmet is készít.

Nincsenek megjegyzések