Breaking News

Jane Austen rajongók: Longbourn eladó!

Aki szereti Jane Austen könyveit, annak nagy eséllyel nem csupán a történetek rabolták el a szívét, hanem a hangulatok, a kosztümök és a helyszínek is...

Nos, jelentem: az egyik ilyen ikonikus Austen helyszín most eladó! 



A BBC 6 részes minisorozata a Büszkeség és balítélet valószínűleg legismertebb feldolgozása, nem véletlenül. Azt viszont már nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy a Bennett család bájos otthonát, Lonbournt Luckington Court "alakította" a 95-ös szériában. 

És most 70 éve először a takaros "házikó" eladó! Vele pedig egy több, mint 75 hektáros birtok is jár Badminton falucskától mintegy két mérföldre. 

Ami magát az épületet illeti, arra sem lehet panasz, még ha a sorozatban a Bennett vagyon el is törpül Mr. Darcy-é és Bingley-é mellett. A ház több mint 860 négyzetméter, hét hálószobával. 

És egyébként a története se semmi, már a Büszkeség és balítélet előtt is volt mivel dicsekednie: egyszer régen, egész pontosan 1066-ban Harold királyé volt.

Na de jöjjön a lényeg: mégis mennyit kell perkálnia annak, aki szeretné magának tudni Lizzyék otthonát? Sajnos mindenkit el kell keserítenem, nagy eséllyel nem ránk vár a birtok. 9 millió fontot kérnek érte, azaz nagyjából 3,5 milliárd forintot. Lehet gyűjteni a kiflipénzt...



Nincsenek megjegyzések