Breaking News

Brutális kulisszák mögötti videót kaptunk a legutóbbi Trónok harca csatáról

A Trónok harca hivatalos csatornáján máris megosztottak egy videót, amiben a hetedik évad negyedik részét megkoronázó csatajelenet hátterét láthatjuk.

Már az is sokat mond, hogy a videó majdnem negyed óra. Na, ennyire kemény munka állt a mögött a tíz perc mögött. Megszólal rengeteg háttérmunkás a vezető operatőrtől kezdve a gyújtási szakembereken keresztül a producerekig. És a jelenetben résztvevő színészek sem maradhatnak ki a buliból.



Részletesen elmagyarázzák, mennyi mindenre oda kellett figyelni, például arra, hogy mi hol feküdjön, hogy mennyi hamut használtak a csatatéren, és hogy pontosan hogyan oldották meg, hogy úgy tűnjön, mintha egy sárkány hátáról figyelnénk a csatajelenetet. 

Számomra mégis két rész emelkedett ki a videóból. Az egyik az, amiben elmagyarázzák, hogyan találták és fejlesztették ki a dothraki sereg mozgását és technikáját, az a nyergen felállva íjazás valóban elképesztően látványos volt. 

Mégis a legbrutálisabb rész az, amikor elmesélik, 20 kaszkadőrt gyújtottak fel egyszerre egyetlen jelenet kedvéért. A kaszkadőrök először lazán arról mesélnek, hogy az a legfontosabb, hogy nyugodtak maradjanak és ne vegyenek levegőt, utána pedig vágás nélkül, végig láthatjuk, hogyan lobbannak lángra, számolnak vissza, majd kezdődik meg az oltásuk. Elképesztő. (És kifejezetten bírtam, ahogy a felelős vagy háromszor rámutatott, hogy nem csak a rekord miatt csinálják - de amúgy tudjuk, hogy ez rekord?)

Summa summárum, nagyon érdemes végignézni a videót, még sokkal jobb, mint az előző vízi csatáról készült.


Nincsenek megjegyzések