Breaking News

Jön az újabb Büszkeség és balítélet feldolgozás: a Poldark készítői sötétebb hangulatot ígérnek

A Büszkeség és balítéletből az évek során rengeteg adaptáció készült már, talán a két legismertebb a BBC 6 részes minisorozata Jennifer Ehlé-vel és Colin Firth-szel a főszerepben, valamint a Keira Knightley-Matthew MacFadyen változat, Joe Wright rendezésében, amit 4 Oscarra is jelöltek. És akkor még az olyan modern csavaros verziókról, mint amilyen például a Lizzie Bennet Diaries, a Lost in Austen vagy a Büszkeség és balítélet meg a zombik, még szó sem esett.



Azt hihetnénk, hogy a rengeteg feldolgozás mellett már nem nagyon tudnak újat mondani, de azért próbálkozni próbálkoznak. Tessék kapaszkodni, Austen rajongók, újabb feldolgozás van úton!

Az új adaptáció felelőse a roppant sikeres Poldark és a Victoria sorozatok producerei lesznek a Mammoth Screentől, akik Nina Raine forgatókönyvírót választották ki, hogy összehozzon nekik valami újszerűt. A forgatókönyvíró a következőt nyilatkozta: "A Büszkeség és balítélet egy nagyon felnőtt könyv, sokkal kevésbé "főkötős", mint a legtöbben gondolják. Remélem, sikerül áthoznom Austen sötét intelligenciáját - csillogó, persze, de úgy csillog, mint a gránit."

Damien Timmer, a Mammoth Screen rendezője hozzátette: "A box setek mostani világában, ahol a közönség szeret komplex, sorozatra belőtt drámákat látni, teljesen helyénvaló érzésnek tűnik újra hozzányúlni a nagy klasszikusokhoz. Minden generációnak szüksége van a saját adaptációjára ebből a tökéletes regényből. Nina Raine az egyik legtehetségesebb író, aki ma dolgozik, az éles esze és az érzelmi intelligenciája tökéletes párja lesz Jane Austennak. Elkötelezett rajongója a könyvnek, de egyik korábbi adaptációt sem látta - úgyhogy a regény megnyugtatóan csak a saját elképzelése szerint létezik a fejében."

Higgyünk a rendezőnek, bár azt azért a magam részéről meglepőnek tartom, hogy rajongóként egyik változatot sem látta. Mindenesetre kíváncsian várom, mi lesz ebből. A Büszkeség és balítélet szerintem az a könyv, aminek akárhány filmváltozatát képes lennék végignézni.

Nincsenek megjegyzések