Breaking News

A Lunát alakító színésznő sem fogadja el canonnak a Harry Potter és az elátkozott gyermeket

* kiegészítés: a canon kifejezést használom és nem a kánont, csak hogy megmagyarázzam: a fanfictionvilágban az angol terminusok az elterjedtek, nekem pedig ez a megszokott.

Amióta csak színpadon látható lett/megjelent a Harry Potter és az elátkozott gyermek - sőt, már előtte is - a Harry Potter rajongók két táborra oszlanak: vannak, akik hajlandóak elfogadni a hivatalos univerzum részeként, hiszen Rowling jóváhagyta. Mások viszont nem tudnak mit kezdeni vele, mert nem érzik, hogy passzolna - ráadásul valóban nem is tisztán Rowling alkotása a történet. 



Ebben a témában szólalt meg most a filmekben Lunát alakító Evanna Lynch, aki már a filmbe is úgy került, hogy Harry Potter rajongó volt. A válaszok a BuzzFeed egy hosszabb interjújában jelentek meg.

K: Még mindig vannak olyanok, akik azt mondják, tudod, hogy "remélem, abbahagyja, bárcsak a Halál ereklyéivel véget ért volna és többet nem mondana mindenfélét Twitteren". Mit gondolsz erről? 
EL: Személy szerint úgy érzem, hogy Jo a Harry Potter világ királynője. Lehet, hogy nem tetszik, de nem minden tetszhet az életben. A saját életetek is olyan utakra vezethet, amiket nem tervezel előre, és csak el kell fogadnod. 

Megértem, hogy néhányan nem tudják elfogadni az Elátkozott gyermeket, mert nem tisztán J.K. Rowling. Tudom, hogy mindent jóváhagyott, és bevonták a kreatív folyamatokba, de nem ő írta. Úgyhogy számomra Harry megformálása nem... megfelelő.

K: Igen. Elmentem megnézni még a premier előtti előadást, mielőtt még a könyv megjelent, úgyhogy mindenféle befolyásoltság nélkül láttam. Tetszett, csak mint...
EL: Mint valami önmagában álló.

K: Igen. Úgy gondolom, nagyszerű színdarab. De nem tudom canonnak tekinteni. 
EL: Nem tudod bepasszintani az univerzum több részébe. Én is így vagyok. Olyan mintha elspekuláltak volna, de számomra ez nem része a Harry Potter világnak. Egyszerűen csak nem érződött úgy, hogy ez Harry. Tudok azonosulni azokkal, akik úgy gondolják, hogy ha J.K. Rowling agyszüleménye, akkor ez így van és kész, de ez nem csak az ő alkotása, sok ember közös alkotása. Ugyanúgy, ahogy a filmekben sok ember vízióját és elképzelését gyúrják egybe a Harry Potter univerzumról, és nem feltétlenül kell elfogadnod úgy, ahogy van. Ezért egy részem mindig szomorú lesz, amiért nem írta meg az enciklopédiát.

Nincsenek megjegyzések