Breaking News

Új címet kapott a Simon és a Homo sapiens-lobbi adaptációja

Nem túl gyakori, de azért időnként elő szokott fordulni, hogy a filmesek úgy érzik, a mozi alapjául szolgáló könyv címe nem megfelelő a film számára.

Nyilván azért sem túl gyakran fordul elő ilyesmi, mert a regények címadását hosszú folyamat előzi meg, és a filmes és könyves címek eladhatósága nagyjából hasonlóan alakul. Ráadásul ha egy sikeres könyvből film készül, nyilván könnyebben vonzza be az eredeti cím a nézőket, akik azt már ismerik, míg egy új cím idegen.



Persze ettől még előfordul időnként, és úgy tűnik, a Simon és a Homo sapiens-lobbi adaptációja is így jár. 

A hírt Twitteren jelentette be a könyv írónője, Becky Albertalli, és rögtön elárulta azt is, mi lesz az új cím: Love, Simon, azaz Szeretettel, Simon - ami utalás a könyvben olvasható e-mailek aláírására. A film már IMDb-n is így szerepel. 





Az olvasói reakciók kifejezetten jók voltak. A Love, Simon sokkal "hollywoodosabb" cím, nagy eséllyel sokkal szélesebb körhöz ér majd el, mint egy olyan cím, amiben a Homo sapiens kifejezés szerepel. Ráadásul sikerült olyan címet választani, ami nem csak aranyos, de valóban tökéletesen passzol a történethez.

Az írónő megköszönte, hogy ilyen jól fogadták a rajongók a változást, egyben örömét fejezte ki, ez ugyanis azt jelenti, Hollywood úgy számol, ez a komoly témákat is boncolgató YA történet széles körhöz érhet el - igazi mainstream film lehet egy LMBT sztoriból, ami határozottan pozitív.




Nincsenek megjegyzések