Breaking News

L. A. Casey: Gyere ​haza! {Értékelés + Nyereményjáték}

L. A. Casey: Gyere ​haza!

A blogturnéról




Újabb szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadó Rubin Pöttyös sorozatában, L. A. Casey. Természetesen a Blogturné Klub tagjai sem maradhatnak ki a jóból, november 11-től öt állomásos turnéra indulunk az új new adult kötettel, aminek a címe Gyere haza!
Ismerd meg velünk Lane és Kale hosszú évekre visszanyúló történetét, és ha ügyes vagy, a könyv három példányának egyike is a tiéd lehet.

Eredeti cím: Until Harry
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 360
Fordító: Guti Eszter
ISBN: 9789634571698
Sorozat: -
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,08)
Megrendelési link
Ő volt a legjobb barátom, a legkedvesebb pótbátyám és a legjobb védelmezőm. Ő volt a
legjobb, és az enyém volt.

Lane retteg a hazatéréstől. Szeretett nagybátyja, Harry váratlanul meghalt, de Lane-nek meg kell küzdenie egy régi démonával is. Kale Hunttal gyermekkoruk óta a legjobb barátok, ám ez a kapcsolat sosem volt egyszerű. Lane miatta hagyta ott a családját és költözött New Yorkba. Fájt látnia, hogy Kale valaki mással boldog, másba szerelmes. Fájt, méghozzá iszonyúan. Tehát fogta a sátorfáját és mindent hátrahagyva új életet kezdett, teljesen elvágva magát a múltjától. Ám most, hogy visszatér, a régi érzések is előtörnek, mintha egy nap sem telt volna el a távozása óta. Az érzelmek mindent elborítanak, a tragédia pedig összehozza az embereket. Vajon Lane képes lesz-e megküzdeni a múltjával, a családjával, a veszteségekkel?

Az első mondat:


"Lane,
azért írok neked levelet, mert azt remélem, ezt nagyobb eséllyel bontod ki és olvasod el, mint az emailjeimet, amiket úgyis tudom, hogy törölsz. Nem akarok bájcsevegni vagy mellébeszélni."

Véleményem


Amikor nekiálltam a Gyere haza! kötetnek (jaj, de utálom, amikor nem lehet normálisan toldalékolni a címeket), az igazi felüdülés volt. A mostani őszöm meglehetősen hajszolt, olvasni pedig leginkább a fárasztó munkanap után, este van lehetőségem, miután letudtam az egyéb dolgaimat, posztjaimat. Így maradjunk annyiban, hogy mostanában nem mindig vagyok a legfrissebb, amikor leülök olvasni, így pedig mind az olvasási sebességem, mind az olvasásaim hossza megsínyli az állapotomat. A Gyere haza! hosszú idő után az első könyv volt, amit elejétől a végéig, egyben, szünetek nélkül elolvastam. Ez nem hangzik nagy dolognak, de nagyon is az volt. Ráadásul azt is érdemes megjegyezni, hogy ébren tartott éjszakáig - ami másnap nem bizonyult a legjobb döntésnek, de hát ez van, időnként vállalni kell az éjszakába nyúló olvasást. 

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy jobbára a romantikus könyvekkel, azokon belül is a new adult és a történelmi romantikus kötetekkel vagyok úgy, hogy ha tehetem, elolvasom őket egyben. Szeretem, ha végigélhetem egyszerre a szerelmi sztorit, megszakítások nélkül, hagyva, hogy sodorjanak magukkal a szereplők. És a Gyere haza! jó néhány hét kihagyás után volt az első new adult kötet, amit olvastam. Ezt csak azért írom le, hogy nem feltétlenül azért nem tudtam letenni a könyvet, mert olyan elképesztően letehetetlen. 



A Gyere haza! egy fájdalommal teli szerelem története, és egyébként egy tipikus második esély sztori. De mielőtt belemásznék a szerelmi szálba, muszáj valami másról is beszélni. Ez a kötet ugyanis legalább annyira szól a főszereplő, Lane családjáról, mint amennyire a szerelmi életéről. 

A történet szerint Lane együtt nőtt fel tesói egyik barátjával, Kale-lel, aki nagyon hamar az ő legjobb barátja is lett. Mindent együtt csináltak, a fiú volt az, aki megvédte a kislányt mindentől, aki ott volt vele a legvidámabb és a legszomorúbb tapasztalatok közepette, és együtt éltek végig rengeteg elsőt - illetve, ha nem is feltétlenül szó szerint együtt, de legalábbis egymásnak asszisztálva. Ilyen szempontból a sztori alapja kicsit hasonlít a Csendfolyóra, igaz, ha őszinte akarok lenni, ott a főszereplők kapcsolata jobban magával sodort, mint ez. Ezzel együtt szeretem az ilyen együtt felnövős sztorikat, úgyhogy ezt nem hiszem, hogy bármikor is képes leszek túladagolni, jó pár kedvencem is akad közöttük. 

Természetesen Lane és Kale kapcsolata egy idő után átalakult, Lane belezúgott a srácba, és bár az istennek nem jutottak dűlőre, érezhető volt, hogy Kale sem közömbös. Csakhogy az a néhány év korkülönbség betett nekik. Valahogy sehogy sem akart jól alakulni a dolog, ami pedig ahhoz vezetett, hogy Lane elköltözött - egy másik kontinensre. Maga mögött hagyta nem csak Kale-t, de az egész családját is: a bátyjait, szerető szüleit és a nagybátyját, akivel tényleg nagyon közel álltak egymáshoz. Tette mindezt úgy, hogy az egyébként szerető családtól minden értelemben elszakadt - egyedül a nagybátyjával tartotta a kapcsolatot.

Azóta évek teltek el, és a kérdéses nagybácsi halála miatt Lane végül hazatér. Sejthető, hogy a dolgok ezután nem lesznek egyszerűek.

Na de visszatérve a gondolatmenet elejére, a szerelmi szál mellett van itt egy másik: Lane-nek a családjával is újra kell építenie a kapcsolatát. Ettől lett nekem több a történet, ugyanis bizonyos szempontból Lane szerető családja még jobban megfogott, mint a Kale-Lane szál. Utóbbit ugyanis egy jó nagy adag hülyeség, kimondatlan mondatok és elhibázott lehetőségek színezik, előbbi viszont tényleg a puszta szeretet és elszakadás története. Nagyon tetszik, hogy bár a család részéről érezni a neheztelést és a szomorúságot Lane távozása miatt, mégis az első pillanattól kezdve érezni a szeretetet és az elfogadást is. Még akkor is, amikor épp durcizik valamelyikük, gondolok itt leginkább Lane egyik bátyjára. 



Különleges helye van ebben a családi sztoriban a nagybácsinak, akinek a szoros kapcsolata tulajdonképpen úgy bontakozik ki Lane-nel, hogy valójában már nem is él. Visszaemlékezésekből viszont szépen megismerjük őt is, annyit tudok mondani: én is szeretnék egy ilyen nagybácsit! 

És akkor persze ott van Lane és Kale esete. Be kell vallanom, nem egyszer nagyon dühös voltam Kale-re, ami rányomta a bélyegét arra, mennyire tartom jó pasinak. Nyilván voltak nagyon cuki pillanatai, amik miatt megértem, miért szeretett bele Lane, bőven. Kedves, védelmező, mindenek felett kiáll azokért, akiket szeret. A másik oldalról nézve viszont amint elkezdődik a szerelmi dolog, félelmetes idióta lesz belőle, aki egyik rossz döntést hozza a másik után. Ebben az egészben bizony Lane a szimpatikusabb. 

Ezzel együtt Lane sem volt tökéletes karakter. Néha bizony hisztizik, nem idegesítően, csak amolyan elfogadható női módon. (Hú, tudom, hogy ez most szexista volt, de értitek.) De nem ez volt a zavaró nekem, hanem az, amikor előtört belőle a mártír, a kérdések és feltételek nélkül szerető. Spoileres lenne, ha elmondanám, mi történt Kale-lel, de maradjunk annyiban, hogy Lane reakció, miután megtudja, nekem kicsit eltúlzottak voltak. Nyilván együttérez Kale-lel, nyilván ennél rosszabbat nem nagyon élhetett volna át, szereti, mellette áll. Mégis, néhány esetben nekem már túl sok volt ebből, és túl egyértelmű - miközben ennek nyilván keverednie kellett (volna) Lane saját érzéseivel is.

Tehát tökéletesnek semmiképp nem nevezném a könyvet, de minden hibájával együtt szerettem. Valahogy a fájdalom és a szomorúság ellenére olyan... kedves az egész. A szerető család, a szerető nagybácsi, a gyerekkori barátság, a mindenek feletti támogatás a gyásszal együtt is szívmelengető elegyet alkotott. 

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7820_gyere_haza-20171019_102550.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


Mostani játékunk a második esélyekről szól. Lane és Kale, a Gyere haza! főszereplői elsőre elmulasztották az esélyt a közös boldogságra, de most kaptak egy újabb esélyt, amit vagy megragadnak vagy nem. Mindenesetre a játékunkban ugyanilyen párosokat találsz minden állomáson. Olyanok new adult főhősökét, akiknek elsőre valamiért nem jött össze, de a sors újabb esélyt adott nekik.
Mi mondjuk a páros nevét, tőled pedig a könyv címét várjuk. Természetesen angolul és magyarul is elfogadjuk a címeket. Ha megvannak a címek, nincs más dolgod, mint beírni őket a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba. 
Ha ügyes vagy, megnyerheted a regény három példányának egyikét.

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Claire és Carter


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


Nov. 11. - Deszy könyvajánlója
Nov. 13. - Sorok között
Nov. 15. - Könyvvilág
Nov. 17. - Dreamworld
Nov. 19. - CBooks

Nincsenek megjegyzések