Breaking News

Itt az első Vörös veréb előzetes és plakát Jennifer Lawrence-szel

Jennifer Lawrence szépen, lassan az adaptációk királynőjévé nőtte ki magát. 

Most egy újabb könyvből készült filmben láthatjuk, a Vörös verébben. Ő alakítja a főszereplő kémnőt, Dominyika Jegorovát, egy volt balettüdvöskét, akinek a karrierjének egy sérülés véget vet. Ezután amikor megkörnyékezi a Verébiskola, akik hírszerzésre képezik ki az embereket, esélye sincs nemet mondani.Az új film plakátja nem hazudtolta meg magát. Természetesen Jennifer Lawrence-t láthatjuk rajta, egy nagyon hatásos vörös festéssel. A szín ellenére meglehetősen minimalistára sikerült az első plakát:A filmben egyébként szerepel még Joel Egerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker és Jeremy Irons.

És akkor íme az előzetes:
(És ott a parlament!)


Jason Matthews kémregénye nálunk is megjelent tavaly az Agave gondozásában. 

Fülszöveg:

Nagyszabású ​kémregény John le Carré stílusában egy nyugalmazott CIA tiszt tollából – hamarosan a mozikban is!
A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.
A lélegzetelállító sebességgel pörgő cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nem csak az ő életüket, hanem másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig.
Vörös veréb a nyugalmazott CIA tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe. A kötet 2013-ban elnyerte a rangos Edgar-díjat, és Jennifer Lawrence főszereplésével Francis Lawrence forgat belőle filmet Budapesten.

Nincsenek megjegyzések