Breaking News

Laurelin Paige: Utolsó ​csók {Értékelés + Nyereményjáték}

Laurelin Paige: Utolsó ​csók

A blogturnéról




Viszonylag ritka, hogy egy szerző duológiával jelentkezzen, de Laurelin Paige az első és az utolsó ellentétpár kihasználásával megtette ezt! Az elsőt már megtapasztalhattuk az Első érintés blogturnéjában, most pedig az utolsóig repül a Blogturné Klub csapata: négy állomásos turnén keressük a választ, milyen út vezet az elsőtől az utolsóig! 
Tarts velünk, és ha ügyes vagy, a könyvet is megnyerheted!


Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Libri - Insomnia
Oldalszám:  442
Fordító: Horváth M. Zsanett
ISBN: 9789633109243
Sorozat: First and Last 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Nézőpont: E/1
Függővég:
Bechdel-teszt:
Moly link
Goodreads link (4,16)
Megrendelési link
SZENVEDÉLYES JÁTÉK, SÖTÉT VÁGYAK, VESZEDELMES TITKOK

Emily Wayborn már döntött. Igaz, hogy nem bízik a szívdöglesztő és veszedelmes Reeve Sallisben, ám ő az egyetlen férfi, aki meg tudja adni neki, amire szüksége van. Reeve mellett Emily végre önmaga lehet. A dúsgazdag szállodatulajdonos azonban a titoktartás mestere, Emily pedig hiába keresi a válaszokat, valaki mindig egy lépéssel előtte jár…

Emily lassan kifut az időből, már nem hisz sem barátságban, sem szerelemben. Meg kell hoznia egy képtelen döntést, melynek következtében vagy sértetlen marad a szíve… vagy menthetetlenül összetörik.

Laurelin Paige új sorozata még forróbb, érzékibb és veszedelmesebb, mint a világszerte sikerlistás Fixed-regények.

Az első mondat:


"Amber hosszasan búcsúzkodott Robtól azon a vasárnap délutánon, a tizenhetedik születésnapom után."

Véleményem


Hát, nagyon nehéz dolgom van ennek a könyvnem az értékelésével, bevallom őszintén. Nem volt szerelem az első rész sem, viszont olyan izgalmas lezárást kaptunk a könyvtől és annyi kérdésem maradt még, hogy hogyan tovább, egyszerűen olvasnom kellett.

Röviden azt tudom mondani: aki az első részt szerette, ezt is szeretni fogja. Talán egy fokkal kevesebb a feszültség, ami abból fakad, hogy nem tudjuk, most akkor ki bűnös és ki nem, mert itt van gyanúsított - nagy egészében, viszont ettől még ott lóg a levegőben a pontosan ki, csak hogy kinek az embere. De még ebben is vannak bizonytalanságok, és persze az első részről is maradt még. 

Szóval izgalomban egyébként most sem volt hiány, de a fókusz sokkal inkább az érzelmeken volt. ÉS te jó ég, ennyire el... na jó, nem mondok csúnyát. Maradjunk annyiban, hogy ennyire furcsa szerelmi háromszögről talán még sosem olvastam. Annyira beteg az egész, hogy írni is nehéz róla. 

És a kisebbik gond az, hogy mennyire tudunk azonosulni a két főszereplő, Emily és Reeve kapcsolatával. A nagyobbik gondom még mindig Emily és Amber... barátságával van. És azért írom így, mert egyrészt abban is bizonytalan vagyok, belefér-e ez a barátság fogalmába. Nem vagyok benne biztos. Lépten-nyomon emlékeket kapunk Emilytől, amelyek azt bizonygatják az olvasónak, milyen szoros közöttük a kötelék - és ez kell is, mert ez adja az érzelmi konfliktust. Viszont olvasóként én már ezzel is nehezen tudtam mit kezdeni, pedig elvileg ezek voltak a boldog időszakok, és ezeknek kellene meggyőzniük arról, hogy miért áldoz be ennyi minden Emily Amber miatt. De sajnos nem győztek be. Kettejük kapcsolata velejéig beteg, és bár azt hittem, árnyalni fogja kicsit a második kötet, ha végre valóban látom őket együtt, de nem így lett, sőt... Amber szerintem az egyik legirritálóbb karakter, akiről valaha olvastam, kettejük kapcsolata pedig minden szinten mérgező. 

Így azt hiszem, ez a könyv sokkal inkább ahhoz útmutató, HOGYAN NE tedd. Hogyan ne szerezz barátokat. Hogyan ne tarts ki mindenben nevezett barátok mellett, legyen az szexmunka, drogozás vagy éppen egy szerelmi háromszög. 

Na de visszatérve... hiába olvasói oldalról minden negatív érzésem, Emily folyamatosan küzd magával. Mi a fontosabb? Az Amber iránt érzett szolgai hűsége vagy a Reeve iránt érzett szerelme. Bevallom, nekem ez már határozottan sok volt. Ugyanis igaz, hogy Amber egy irritáló karakter, de Emily... én leírom, gyenge jellem. Az első részben legalább elmondhattam róla, hogy bátor és kitartó, a másodikban viszont már ez is elmaradt. Kaptunk egy főszereplőt, aki naiv és befolyásolható. Az írónő szeretné igazolni mindezt azzal, hogy behódoló hajlamai vannak és a behódolás kapcsolata már korábban kialakult Amber és Emily között... de nekem ez nem volt elég. És még így is: Emily ugrál a szolgai behódolás és Amber feltétel nélküli kiszolgálása és a féltékenység között. Ez pedig egy idő után unalmas, a nagy fordulatnál meg már csak fogtam a fejem.

Az tény, hogy ehhez még csak hasonlót sem olvastam, tehát azzal a legkevésbé sem lehet azzal gyanúsítani az írónőt, hogy koppintotta, és az is biztos, hogy erre a legkevésbé sem egészséges viszonyra biztosan emlékezni fogok mindig. Ha az volt a cél, hogy romantikus-erotikus könyvet írjon olyan szereplőkkel, akik nem a szokásos skatulyából vannak előrántva, és nem a tipikus szimpatikus hősnők és álompasik, akkor ennek a megvalósítása kétségtelen sikerült. Összességében viszont nem mondhatnám, hogy engem elvarázsolt. De hát... tudjuk, hogy nem én szeretek antihősökről olvasni.


Deszy 📚 💕 📖 (@deszy_reads) által megosztott bejegyzés,


Nyereményjáték


Ha már utolsó csók a téma, a csók témakörében merülünk el most a játékban is - és ötvözzük az irodalmat más művészeti alkotásokkal.
Minden állomáson egy-egy olyan művészeti alkotást találtok, aminek a témája a csók. Nincs más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba az alkotások ALKOTÓIT. 

Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.



a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


01.20 - CBooks
01.24 - Deszy könyvajánlója
01.26 - Insane Life

Nincsenek megjegyzések