Breaking News

TOP10 legnépszerűbb idézet Jace-szel

Ahogy a Facebookon meg is osztottam, a héten ünnepelte a születésnapját az Árnyvadász világ Jace-e. Cassandra Clare ennek örömére megosztott egy új fanartot és egy részletet, amiből kiderül, hogy lett Jace beceneve Jace



De természetesen mi is ünneplünk. Szavazhattatok Facebookon, hogy mit szeretnétek jobban: TOP10 Jace idézetet vagy a Csontváros üvegházas jelenetét Jace szemszögből bemutató Cassandra Clare extra felújított fordítását. 

Az előbbi győzött, úgyhogy következzen a TOP10 legnépszerűbb Jace idézet! A legnagyobb részük persze vicces, de azért én örültem, hogy befért ide egy szerelmi vallomás is. 


– Mi ez? – robbant ki belőle, miközben Claryről a társaira pillantott, mintha ők tudnák, hogy került oda. 
– Egy lány – mondta Jace, aki lassan összeszedte magát. – Nyilván láttál már lányokat, Alec. A húgod, Isabelle is lány. (Csontváros)


– Azt mondtad, sétálni mész! Milyen séta az, amelyik hat óráig tart? 
– Hosszú? (Üvegváros)


Alec Jace felé bökött a mutatóujjával. – Ha szinte kihaltak – mondta dühtől remegő hangon –, akkor NEM HALTAK KI ELÉGGÉ. 
– Értem – bólintott Jace. – Szólok, hogy cseréljék ki a bejegyzést a démonológiai tankönyvben „szinte kihaltról” arra, hogy „Alec szerint nem haltak ki eléggé. Ő úgy szereti, ha a szörnyek nagyon, nagyon kihalnak.” Akkor elégedett leszel? (Hamuváros)


– És ne villogtasd itt nekem a szemfogaidat! Ideges leszek tőle. 
– Jó – mondta Simon. – Ha tudni akarod, miért van, elárulom, hogy dől rólad a vérszag. 
– A kölnim. Eau de Friss Sérülés. (Üvegváros)


– Sajnos, Rév Asszonya, én maradtam az én egyetlen igaz szerelmem. 
Dorothea erre harsányan felnevetett. – Legalább – mondta – nem kell tartanod a visszautasítástól, Jace Wayland. 
– Nem feltétlenül van így. Időnként nemet mondok magamnak, hogy érdekesebb legyen. (Csontváros)


– Eljött hozzád egy a Néma Testvérek közül. Hodge küldött, hogy ébresszelek fel. Igazából felajánlotta, hogy ő maga jön, de ha már hajnali öt van, gondoltam, kevésbé rágsz be, ha valami szépet látsz. 
– Mármint téged? 
– Mi mást? (Csontváros)


– Mit csinálsz? – kérdezte Alec, és letérdelt a világító fal mellé, amilyen közel csak tudott. Jace próbálta emlékeztetni magát, hogy Alec az ilyesféle kérdéseket komolyan is gondolja, ő pedig ezt valaha inkább jópofának találta, mintsem idegesítőnek. Nem sikerült. 
– Gondoltam, ledőlök a padlóra, és fájdalmak közt vergődöm egy darabig – mordult fel. – Pihentet. (Hamuváros)


– Van szalonja? – kérdezte Clary. 
– Hát persze, hogy van – felelte Dorothea. – Különben hol fogadnám a vendégeket? 
– A kalapomat egyszerűen a komornyiknál hagyom – mondta Jace. 
Madame Dorothea sötét pillantást vetett felé. – Ha feleolyan humoros lennél, mint amilyennek gondolod magad, fiacskám, akkor kétszer olyan humoros lennél, mint amilyen vagy. (Csontváros)


A barátod versei rettenetesek. (…) Olyanok, mintha megevett volna egy szótárt, aztán véletlenszerűen elkezdte volna felöklendezni a szavakat. (Csontváros)


Szeretlek, a halálom napjáig szeretni foglak, és ha van élet a halál után, akkor is szeretni foglak. (Üvegváros)

Nincsenek megjegyzések