Breaking News

Újabb adaptációt készít az Amazon: Iain M. Banks regényéből!

Az Amazon vezetője tavaly feladta a leckét: a vállalat célja, hogy az egész világon megjelenjenek, és így felvegyék a versenyt a többi streaming szolgáltatókkal. 

Ennek érdekében nem félnek jó nagy összegeket áldozni, tudjuk például, hogy megvették Tolkien Gyűrűk urájának filmes jogait is.



De nem ez az egyetlen adaptációs hír, lecsaptak ugyanis  Iain M. Banks űroperájának, a Kultúra első részének a jogaira is. Egészen pontosan sorozatot terveznek készíteni a Emlékezz ​Phlebasra című könyvből.

A The Hollywood Reporter információi szerint a brit forgatókönyvíró Dennis Kelly dolgozik majd a sorozaton.

A kötet már magyarul is megjelent az Agave gondozásában. Íme a fülszöveg: 

A ​háború maga alá gyűrte a galaxist. Milliók haltak meg, holdak, bolygók, egész csillagrendszerek pusztultak el. Az idiriek a hitükért harcoltak, a Kultúra pedig – ez az emberek és gépek szimbiózisából álló társadalom – saját létezése jogosságáért. A háború elvekről szólt. És mindenki győzni akart. Aztán egy ütközet eredményeként a Kultúra egyik szuperszámítógépe, egy Elme zuhan bele Schar Világának kietlen, fagyott felszínébe, és bújik meg a föld alatti alagútrendszerben. Az idiriek meg akarják találni, hogy a számukra ismeretlen technológia segítségéve előnyre tegyenek szert a háborúban. A Kultúra pedig mindenre képes, hogy visszaszerezze, mielőtt az Elme az ellenség kezébe kerül. Az idiriek szolgálatában álló Alakváltó, Bora Horza Gobuchul indul meg Schar Világa felé, hogy egy szedett-vedett zsoldoscsapat tagjaként megfordítsa a háború menetét. A galaxis jövője az ő kezében van, bár ezt egyelőre még ő maga sem sejti. Iain M. Banks legelső Kultúra-regénye egyszerre nagyszabású űropera, izgalmas kalandregény és felejthetetlen történet egy hősről, aki a saját helyét keresi a galaxisban.

Nincsenek megjegyzések