Breaking News

Mennyit kell hoznia a Ready Player One-nak, hogy visszahozza, amit rá költöttek?

Filmek esetében, tetszik, nem tetszik, kulcskérdés, hogyan teljesít a kasszáknál. Nem véletlen, hogy ilyen sasszemmel figyelik az amerikai és a világ bevételeit. 



Steven Spielberg Ready Player One filmjénél sincs ez másként. Ráadásul van is oka a készítőknek, hogy lessék a bevételeket, ugyanis nagyon mélyen a zsebükbe nyúltak, amikor elkészítették a gamer világ ódáját. 

A Deadline információi szerint a film 175 millió dollárból készült, ami már önmagában is nagyon magas - összehasonlításképp: az új Pókember került ennyibe, a Thor: Ragnarök alig volt több 180 millióval, a Dr. Strange 165 millió volt - de ezek egy sikeres és bejáratott franchise részeként készültek. De például a Deadpool költségvetése 58 millió volt, a Logané 97 millió. 

Ráadásul nem semmi summát költöttek ezen felül a film promóciójára is. Az, hogy egy ideig a csapból is Ready Player One plakátok és cikkek folytak, 150 millióra dobták világszinten a marketingköltséget. Ez így már 325 millió, így azt jósolják, a filmnek világszinten legalább 400 milliót kell hoznia ahhoz, hogy egyáltalán a ráköltött pénzt visszahozza, és akkor még nem nyereséges. 

De hol tart most? 

Nagyjából 300 milliónál, ami ennyi idő alatt azért szép teljesítmény. Majdnem 143 millióval már most a legsikeresebb Warner Bros. bemutató Kínában, emellett jól teljesít az olyan nagy piacokon is, mint a francia, olasz, spanyol, brazil, orosz és ausztrál. Németországban és Japánban ráadásul csak április 20-án lesz a premier. 

Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Szerintetek sikeres lesz anyagilag is? 

Nincsenek megjegyzések