Breaking News

Újabb előzetest kapott a Fahrenheit 451!

Két teasert már kaptunk a Fahrenheit 451-hez, de igazán sokat egyik sem mutatott: az első hangulatos volt, de szinte semmit nem mutatott a sztoriból, a második már igen, de az meg teaser révén elég rövid volt.

Most viszont itt az első rendes hosszúságú videó is!


1966-ban már készült egy adaptáció Ray Bradbury korszakalkotó regényéből, most pedig az HBO vette kezébe az ügyet egy tévéfilm erejéig. A rendező és az író Ramin Bahrani, a főbb szerepekben Sofia Boutella, Michael Shannon és az éppen nagyot futó Fekete párduc Michael B. Jordane.

Én nagyon kíváncsi vagyok, de előbb azért jó lenne elolvasni.

„Fahrenheit 451 fok az a hőmérséklet, amelynél a könyvnyomó papír tüzet fog és elég…” A könyveket el kell pusztítani, mert ártalmas fegyverek: sosem lehet tudni, ki ellen fordul egy olvasott ember. Guy Montag a tűzőrségen dolgozik, hivatása a könyvégetés, a fellobbanó lángok mindig gyönyörűséggel töltik el. Életében a munka, a nyugtató tablettákhoz menekülő feleség, és három óriási tévéfal a főszereplők. Új szomszédja egy kedves lány, aki furcsa dolgokról mesél: hogy családja esténként leül az asztal köré, és beszélgetnek, hogy a tűzőrök valamikor régen még oltották a tüzet, hogy szép a hajnal, amikor harmat telepszik a fűre, és felkel a nap… Érthetetlen. Egy napon aztán beleolvas egy halálra ítélt könyvbe, az események ettől kezdve megállíthatatlanok…


Nincsenek megjegyzések