Breaking News

Úgy tűnik, nem jön magyarul a Simon és a Homo sapiens-lobbi spin-off folytatása

Korábban már írtam róla, hogy a Kszi, Simon film alapjául szolgáló Simon és a Homo sapiens-lobbi világa újabb kötettel gazdagodik - erről részletesebb itt olvashattok.

Jogosan merült hát fel a kérdés, vajon magyarul is várható-e majd a megjelenés.




A könyvet nálunk a Libri jelentette meg, és bevallom, már azt is intő jelnek éreztem, hogy hiába a film, hiába a magyar bemutató, és eddig még nem hallottam róla, hogy terveznék a könyvet megjelentetni filmes borítóval - pedig az általában szokott dobni a fogyásokon.

Így annyira nem lepett meg a hír, amit a minap Menzer osztott meg Molyon:

A kiadó azt válaszolta, hogy nem tervezik jelenleg, hogy kiadják magyarul Becky Albertalli: Leah on the Offbeat című könyvét. :( Szóval, aki el szeretné olvasni, az kénytelen lesz angolul.

Ezt a magam részéről rettenetesen sajnálom, nem csak azért, mert kint rendkívül népszerű az írónő, hanem azért is, mert ez a Simon és a Homo sapiens-lobbi egyszerre aranyos romantikus történet, és úttörő a maga nemében. (ITT írtam róla értékelést.)

Többek között ezért félek mindig, amikor egy nagyobb, de főként felnőtteknek könyveket megjelentető kiadó lecsap sikeres YA sorozatokra. Mert divat a YA, de az látható, hogy nagy, de nem YA kiadók sorra buktatják meg az egyébként szuper könyveket kint igazi sikerszerzőnek számító íróktól - lásd például Marissa Meyer esetét az Alexandránál.

Nincsenek megjegyzések