Breaking News

Colleen Hoover: Ugly ​Love – Csúf szerelem {Értékelés + Nyereményjáték}

Colleen Hoover: Ugly ​Love – Csúf szerelem

A blogturnéról




Colleen Hoover képes arra, amire nem sok szerző: újra meg újra megújul ugyanabban a zsánerben, és olyan egyedi ötletekkel képes folyton kedvenc szereplőket alkotni, ami egyszerűen elképesztő.
Most egy korábbi regénye érkezik végre magyarul, ami tökéletesen illik a sorba. Colleen Hoover felemel, meglep, megríkat - de az biztos, hogy nem hagy érzelem nélkül.
Ismerd meg Te is Tate és Miles történetét a Blogturné állomásain, és ha ügyesen játszol, Te is megnyerheted a könyv egy példányát.


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám:
Fordító: Barthó Eszter
ISBN: 9789634571100
Sorozat: -
Nézőpont: váltott E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,29)
Megrendelési link
Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved.

Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát:
Ne kérdezz a múltról!
Ne várj semmit a jövőtől!
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz.

Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története.
Vesd bele magad!

Az első mondat:


"– Önt nyakon szúrták, kisasszony."

Véleményem


Oké, oké. Tudom, hogy most mindenki ennek a nagyon érdekes első mondatnak a hatása alá került, de sajnos nem erről fogok most írni nektek, úgyhogy a nyakakból kiálló tőrökről megfeledkezve kérlek, most inkább erre figyeljetek - bár tudom, hogy Colleen Hoover nagyon jó abban, hogy egyetlen mondattal megvegyen bárkit kilóra. 

Az Ugly Love-ot még évekkel ezelőtt olvastam először, akkor angolul. Ebből rögtön következik az is, hogy ez egy régebbi Hoover regény, több olyan is megjelent már azóta magyarul, ami újabb nála. 

Na de vissza a kezdetekhez, ugyanis remélem, nem probléma, de most egyszerre fogom értékelni az első és a második olvasási élményemet, mert elég más volt a kettő.



A történetünk két szálon folyik, párhuzamosan a múltat és a jelent ismerjük - a közös pont pedig a férfi főszereplő, Miles. 

A jelenben Tate és Miles, Tate testvérének jó barátja, akivel együtt pilóták, találkoznak, és rögtön felizzik köztük a levegő. Miles viszont elég problémás alak, nehéz rajta kiigazodni, és nem vágyik barátnőre. Ez viszont nem tartja őket vissza attól, hogy belevágjanak egy csak szex és más semmi típusú kapcsolatba, kiemelve annak fontosságát, hogy Tate nem kérdezheti Milest a múltjáról. Ami persze csak olaj a tűzre...

A múltban ugyanez a Miles, akit mi tüskés, magának való fickóként ismerünk meg, még vidám és gondtalan tizenéves, aki épp az első szerelmét éli át.

A nagy kérdés tehát az: mi a fene történt közben?

Ez adja az egész történet feszültségét is. A jelenben Tate-tel együtt rettentően fúrja az oldalunkat, hogy vajon mi történt Milesszal, a múltban viszont csak félve merünk együtt szerelembe esni, mert tudjuk, hogy valami baljós közeleg. 



Egyébként a múlt szálán van még egy érdekes dolog, ugyanis az a bizonyos első szerelem tiltott szerelem - de nem lövök le poént, ígérem. 

Külön-külön mindkét szálat szerettem, bár hozzám talán a múltbéli szál közelebb állt. Az gimis szerelem, igazából még YA sztorinak is bőven elmenne, bár annak köszönhetően, hogy ugrálunk ide-oda, kicsit kifejtetlen lenne külön regénynek.

A jelenben futó szál stílusra kicsit más, jobban hajaz az erotikus sztorikra. És bár vannak Tate-nek és Milesnak kifejezetten aranyos jeleneteik, azért többségükben inkább a szexualitásra fókuszálnak, főleg a regény közepe táján. Ezért lehet kicsit Szürke hangulata a filmelőzetesnek is. Ezzel együtt ez volt az a szál, ahol jobban tudtam szurkolni, mert ebben a szálban még volt reményem.

Ami a karaktereket illeti - őket leginkább együtt szerettem. De ha választani kell, akkor Miles felé hajlok, nem csak azért, mert ő az, akit jobban megismerünk a múlt és a jelen szála miatt, hanem azért is, mert Tate-tel nem mindig tudtam azonosulni. Egyszerre tűnt nagyon határozottnak, időnként meg nagyon gyámoltalannak... és elnézést, de egy kicsit idiótának is. Azzal együtt, hogy szerettem őket együtt Milesszal, több olyan pont volt, ahol szerintem ott kellett volna hagynia.

A mellékszereplők közül pedig mindenképp szeretném kiemelni a Kapitányt, illetve engem nagyon érdekelt Tate tesója is, bármilyen keveset szerepelt is.

Egyébként szerettem olvasni a könyvet elsőre is, másodikra is - de az igazsághoz hozzátartozik, hogy egészen a nagy csavarig nem voltam igazán elájulva a könyvtől. Tetszett, tetszett, de nem éreztem benne azt a hooveri bravúrosságot, amit megszoktam tőle. Viszont amikor először eljutottam addig a pontig, ahol kiderült az igazság... Nos, sokkolt. De tényleg, percekig csak meredtem magam elé, és azt hiszem, még sírtam is, annyira megviselt Miles története. 

És ez az, ami miatt nagyon maradandó könyv lett számomra az Ugly Love. Ez az, ami kiemeli a hasonló szexből szerelem könyvek sorából kiemeli ezt a sztorit. És ez az, amitől igazán éreztem, hogy ez egy Hoover regény. És pont ezért ajánlom mindenkinek - kötelező minden Hoover rajongónak!


NAGYON AJÁNLOM


Blogturné extra


Annak idején feliratoztam a filmhez készült kis teasert. Íme:




Nyereményjáték


Mostani játékunkban Colleen Hoover előtt szeretnénk tisztelegni, és eddigi kedvenceinkből válogattunk nektek össze idézeteket. A feladat könnyű: csak arra vagyunk kíváncsiak, melyik Hoover regényből származik az idézet. Írjátok be a megfelelő sorokba a könyv címét, és már indultok is a 3 Ugly Love - Csúf szerelem példány egyikéért.

A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.


– Örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem tudlak. 
(…) 
– Én is örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem kéne.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


06.03 Deszy könyvajánlója
06.05 Könyvvilág
06.07 Kristina blogja
06.09 CBooks
06.11 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések