Breaking News

Marissa Meyer: Heartless ​– Szívtelen {Értékelés + Nyereményjáték}

Marissa Meyer: Heartless ​– Szívtelen

A blogturnéról





A Könyvhétre érkezik egy új regény Marissa Meyer tollából a Könyvmolyképző Kiadónál. Aki ismeri az Alice Csodaországban világát, biztosan szeretni fogja a Heartless - Szívtelen történetét, hiszen annak egy meghatározó szereplője a könyvünk főhősnője. Ha szeretnétek megismerni Catherine mesés világát, és a kalandos, romantikus, ám olykor fájdalmas történetét, akkor tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a könyvért.



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 560
Fordító: Szabó Krisztina
ISBN: 9789634572527
Sorozat: -
Nézőpont:
Függővég:
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,06)
Megrendelési link
Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandozó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királynő is lehetne.
Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a saját feltételei alapján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken…

Az első mondat:


"Három ínycsiklandozó citromos pite csillogott Catherine előtt."

Véleményem


Töredelmes vallomással tartozom: sosem értettem igazán az óriási rajongást, ami az Alice Csodaországbant övezi. Kétségtelenül rendkívül egyedi a történet, még csak hasonlóval sem találkoztam soha - de a sok bolondság, a rendkívüli mennyiségű teljesen abszurd történés engem valahogy sohasem varázsolt el. Inkább csak kérdőjelekkel töltött el, és nem csak a sztorit, hanem a rajongást illetően is.

Mégis, mindig próbálkozom. Mindig próbálkozom magamévá tenné, hátha egyszer felfedezem, hogy lehet, hogy ennyi ember számára ilyen sokat jelent a sztori, és nagy művészek generációit ihleti meg.

Ez volt az egyik oka annak, hogy olvasni szerettem volna a Heartlesst.

A másik maga Marissa Meyer, és az, hogy a Cindert egyszerűen imádom. A Heartlesst pedig olyan szintű imádat veszi körül, amiről nem lehet nem tudomást venni. Meg akartam nézni magamnak, illetve... el akartam olvasni, hogy válaszokat kapjak.

Épp ezért próbáltam nagyon nyitott maradni végig. És egyébként azt kell mondanom, önmagában tetszett is a történet. Végig fenntartotta a figyelmemet, és kifejezetten tetszett a szál, ami majdnem a végéig futott.

Adott nekünk egy nemes lány, Catherine, akit el akar jegyezni a Szív király. Ő pedig mindent megtenne, hogy szülei határozott kívánsága ellenére is valahogy nemet mondhasson. Mert az ő szíve vágya a saját péksége és a sütés.

Ezen a ponton meg kell jegyeznem, hogy ha kicsit mögé gondolunk a sztorinak, ez nagyon is szép tanulsága a sztorinak. A főszereplőnk, bár nemeskisasszony, bár királyné lehetne belőle, mégsem omlik a megmentő karjaiba. Helyette meg akarja valósítani önmagát, és hiába látja benne mindenki csak a feleséget, ő üzletet nyitna és karriert építene. Úristen, mennyire szép ez a mi "női princípiumos" társadalmunk napjaiban. Egy nő, aki határozott, aki próbálkozik megvalósítani a vágyait, miközben senki sem feltételez róla többet. Még úgysem, hogy teljesen nyilvánvalóan mindenki tisztában van a tehetségével és a benne rejlő potenciállal. De hát nőből van az istenadta, mi másra is vágyhatna, mint férjhez menni?

Persze ennek ellenére előkerül egy szerelmi szál, és drukkoltam is veszettül. De a lényegen nem változtat. Catherine nem azért akarna más utat választani, mert ott van Jest. Az ő útja Jesttől függetlenül is teljesen nyilvánvaló, a szerelme "csak" csatlakozna mellé az úton. Na, ilyen lenne egy egészséges kapcsolat, nem igaz? 

Szóval ez a része nagyon tetszett, és az is kétségtelen, hogy Marissa Meyer a csavarokkal sem spórolt, főleg a regény vége felé. 

Van, amit nagyjából kitaláltam, a regény vége viszont meglepett. És őszintén szólva még mindig nem jutottam dűlőre azzal kapcsolatban, hogy ez jó vagy rossz dolog. Egyrészt tetszik, hogy váratlan, másrészt... maradt benne hiányérzet. És ha már az Alice kapcsán emlegettem a kérdőjeleket, bizony kérdőjelek is. 

Egyébként az az érdekes, hogy túl akciódús jeleneteket nem kapunk, elég sok a leírás is, ezzel együtt annyi meglepő lehetetlenség történik, és annyira mókás, ahogy Catherine próbálja elkerülni a házasság igáját, hogy visz magával a történet. 

És azt kell mondanom, pont annyi lehetetlenség volt, amit még be tudtam fogadni. Ráadásul mivel érezhetően nem is akarta komolyan venni a könyv ezeket a jeleneteket, én magam is csak mosolyogtam. Nem éreztem azt, hogy érthetetlen lenne, bár az kétségtelen, hogy számtalan szemöldökemelős rész volt, és többször feltettem magamnak a kérdést: most tényleg?

Összességében viszont nem bántam meg, hogy olvastam a könyvet, nem lesz óriási kedvencem, de minden bolondságával együtt is lekötött. És annyit mondanék még: előre csajszik, mehet az önmegvalósítás! Girl power!

Ó, és még afféle utóiratként hadd jegyezzem meg, mennyire gyönyörű ez a könyv. De tényleg, ez a borító! Még a gerinc is gyönyörű. Csodálatos éke bármelyik polcnak. 

AJÁNLOM


Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7828_heartless-20180525_103614.pdf?ap_id=Deszy



Nyereményjáték


A mostani nyereményjátékunk során egy keresztrejtvényt kell megoldanotok. A beírandó szavak és a megfejetés természetesen valamilyen módon a történethez kapcsolódnak. A játék során figyeljetek arra, hogy minden állomáson több szót is ki kell találnotok, és hogy egy kicsit csavarjunk a dolgon, nem sorban haladunk, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se feledjétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. 
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

1. csíny, fortély
5. karimás fejfedő
7. tojásfehérje, cukor, mandulaliszt felhasználásával készülő színes finomság.

a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


06.06. Könyvvilág
06.08. Deszy könyvajánlója
06.10. CBooks

2 megjegyzés:

  1. Szia!A Nalini Singh:Angyali Vadász 6 - Angyalháború c könyvet bemutatod? A Heartless értékelése tetszett, habár lehet, hogy ezt nem fogom elolvasni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sajnos az első 5 részt nem olvastam, így nem tudnám értékelni a hatodikat, és most esélyem sem volt rá, hogy "ledaráljam" az előző részeket. :(

      Törlés