Breaking News

TOP5 Wednesday - 5 nyári olvasmány, amit bátran ajánlok

Májusban elmaradtak a TOP5 Wednesday bejegyzéseim, mivel központi téma nem volt, és nem nagyon tudtam követni, hogy mikor melyik legyen.

De most vannak, úgyhogy csobbanjunk is bele a legjobb nyári olvasmányok listájába, amelyeket bátran ajánlok nektek a standra is!




Életem a szomszédban




Azt hiszem, ez volt az első cím, ami beugrott. Az Életem a szomszédban szerintem egy nagyon alulértékelt könyv, mert nagyon olvasmányos, nagyon cuki, a romantika sok-sok pontot érdemel benne, és az egész atmoszféra szenzációs. Igazi nyári olvasmány!
De ezen túl is mutat, mert sok olyasmit is tanít, ami túlmutat egy könnyed nyári románcon.


Négyen egy gatyában



A Négyen egy gatyában sorozat vérbeli nyári olvasmány!
Aki akár csak az előzetesét látta a filmnek, az pontosan tudja ezt. Adott nekünk négy barátnő meg egy nyár, amit külön töltenek - ebben segít az a bizonyos utazó nadrág, ami számtalan kalandba sodorja őket. 
Van benne románc, barátság, szerelem, nyaralás, nyári munka - lehet bármi ennél nyáribb?


Csak egy nap



Azt hiszem, Gayle Forman Csak egy napja életem egyik leginspirálóbb utazós könyve, azzal együtt is, hogy a regény középső része egyáltalán nem utazásról szól - inkább csak annak következményeiről.
De nagyon sokat tanít bátorságról és kalandról, meg arról, hogy ragadjuk meg a lehetőségeket és merjük megélni a fontos pillanatokat a maguk teljességében.


Dear Aaron



A Dear Aaron kakukktojás, mert egyelőre nem olvasható magyarul, viszont hamarosan érkezik a Könyvmolyképző gondozásában. 
Tökéletes választás utazásra, ugyanis a regény 80%-a levélben íródott, így könnyű adagolni - nem kell hosszú fejezeteket végigolvasni, ehelyett rövid levelek vannak, azaz könnyű két csobbanás között olvasni, vagy előkapni utazás közben a vonaton, repülőn... Az egyetlen rossz hír, hogy romantikus könyvhöz képest viszonylag vastag - de pillanatok alatt el fog fogyni. 
A történet nem tipikusan nyári (bár van benne nyár), nem utazós (bár van benne utazás), cserébe viszont igazi szerelem - a lapokon is, azon kívül is. Hosszabban majd akkor, amikor jön magyarul.


Anna és a francia csók



Az Anna és a francia csók nem nyári történet - ellenben rettentő cuki, és mivel a főszereplő, Anna egy idegen országban próbál boldogulni, ezért sok minden olyasmit elleshetünk a történetből, ami a nyaralásokon is jól jön. Merjünk bátran barangolni, megismerni a helyet, ahová megyünk, legyünk bátrak és bevállalósak és - visszacsatolnék az előbbi gondolathoz - merjük megélni a pillanatot, merjünk felszabadulni és boldognak lenni!


A többi TOP 5 Szerda listázót megtaláljátok a Molyzónában.

Nincsenek megjegyzések