Breaking News

3 könyves macska, akikre biztosan emlékszel

Ma van a Nemzetközi macskanap, így arra gondoltam, ennek örömére ma kicsit macskázunk.

Első körben összegyűjtöttem három olyan macskát (figyelem, macskát, nem macskafélét, így nagymacskák és alakváltók nem játszottak), akik ismert regényekben tűntek fel, és biztosan mind emlékszünk rájuk.


1. Mrs. Norris




Ki ne emlékezne Mrs. Norrisra, Argus Frics, a gondnok macskája, aki a lehető legrosszabb pillanatokban kerül elő és adja le a jelentést a diákokat üldöző Fricsnek. Mrs. Norris többször is feltűnik a könyvekben, a legemlékezetesebb talán az, amikor ő is megdermedt a Titkok kamrájában. 
A leírás alapján nem túlságosan lelkesednek érte a diákok, ami nem is túlságosan meglepő, hiszen gyakorlatilag a bűntetésmániás Frics kémje.


2. Church



Church először a legelső Árnyvadász regényben, a Csontvárosban tűnt fel az Intézet furcsa lakójaként. Talán akkor még senki sem gondolta, hosszú távon is visszatérő lesz, és korokon keresztül végigkíséri az Árnyvadászok generációit. Pedig így lett, és bár óriási szerepe eddig még nem volt, megmosolyogtató minden felbukkanása, hiszen ő maga a cinkos összekacsintás a több Árnyvadász sorozatot olvasóknak.


3. Dagi Louie/Kövér Lulu



A neveletlen hercegnő naplója sorozat olvasói számára Mia macskája valószínűleg kitörölhetetlen. Annyira, hogy még a filmben is feltűnt. Igaz, nekünk magyaroknak ebben azért volt egy furcsa csavar. Míg a cicus a könyvben Kövér Lulu néven fut, addig a filmben Dagi Louis lett. Ez engem mindig idegesített, már csak azért is, mert a Louis férfi név, míg a Lulu női. De hogy senkit ne hagyjak kétségek között: az eredeti név Fat Louie, valószínűleg a Kövér "becenevű" francia Lajos király után. Szóval valójában a köztes megoldás lett volna a tuti: Kövér Louis vagy Kövér Lajos, bár utóbbi furcsán hangzott volna egy ennyire amerikai környezetben.


Nektek van emlékezetes macska karakteretek könyvekből?

2 megjegyzés: