Breaking News

6 érdekes tény Mrs. Norrisról

Tovább haladunk a macska világnap vonalán, ezúttal Mrs. Norrisról hoztam 6 érdekességet.




1. 

A filmben Mrs. Norris fajtája Maine Coon. Ezek a macskák viszonylag nagytestűek, és a leírások alapján jellemző rájuk a szépség, kedvesség, önállóság és szabadságszeretet. Nos, Mrs. Norris talán kivétel, aki erősíti a szabályt, mert nem túlságosan kedves a könyvekben.


2.

Rowling a macseszt Jane Austen A mansfieldi kastély (ez a magyar címe, sokan valószínűleg Mansfield Park címen ismerik) egy karakteréről nevezte el. Mrs. Norris hasonlóan utálatos, és állandóan ott ólálkodik a háttérben.


3.

A filmekben Mrs. Norris valójában nem egy macska. Több "állatszínész" is a bőrébe bújt, és robotmodelleket is használtak. Ami biztos: egy Maximus, egy Alanis és egy Cornilus neve macska alakította Mrs. Norrist, mindegyiküknek megvolt a maga szerepe. Maximust kiképezték rá, hogy Frics mellett szaladjon és felugorjon a vállára, Alanis pedig az olyan jelenetekben volt látható, amikor Frics a kezében dédelgeti a macskát. Olyan jól alakította a nyugodt macska szerepét, hogy sokszor el is szunyókált munka közben.


4. 

Habár Mrs. Norris nagyon intelligens, és mintha különleges képessége lenne, hogy mindig feltűnjön ott, ahol valami szabálytalan történik, valójában közönséges macska, és nincs benne semmi különleges. Nem csörgedezik kneazle vér az ereiben, mint Csámpásnak és nem is animágus. Ezt Rowling is megerősítette. 


5. 

Ha már Csámpás szóba került: Rowling Twitteren azt is elárulta, ki nyerne egy Mrs. Norris-Csámpás párviadalban. Nagyon brutális és kemény harcban, éppen csak, de Csámpás nyerne, köszönhetően a kneazle vérnek. 

6. 

Habár a könyvben a leírás szerint Mrs. Norris szeme sárga, a filmekben trükköztek vele, és az első néhány filmben pirosas volt a szeme - valószínűleg ezzel is erősíteni szerették volna az utálatosságát.

Nincsenek megjegyzések