Breaking News

Sally Thorne: Gyűlölök ​és szeretek {Értékelés + Nyereményjáték}

Sally Thorne: Gyűlölök ​és szeretek

A blogturnéról




A Könyvmolyképző Kiadó őszi megjelenéseivel érkezik Sally Throne Gyűlölök és szeretek című könyve. A történetben két ellenséges kiadó összeolvadása miatt egy irodában dolgozó páros különös játékokkal teli mindennapjait ismerhetjük meg. Lucy és Josh a két ellentétes oldalon állnak, más értékeket képviselnek, és természetesen szívből gyűlölik egymást. Vagy mégsem? Nos, ha követitek a turnét, talán ez is kiderül, de annyit előre mindenképp leszögezhetünk, hogy a gyűlöletet bizony nem sok választja el a szerelemtől. Tartsatok velünk!


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 440
Fordító:
ISBN: 9789634573739
Sorozat: -
Kezelhető-e standalone-ként?
Nézőpont: E/1
Függővég: nincs
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,22)
Megrendelési link
Nemezis ​(fn)

a) Ellenfél, rivális, akit képtelenség legyőzni

b) Valakinek a veszte

c) Joshua Templeman

Lucy Hutton és Joshua Templeman ki nem állhatják egymást. Nem csupán ellenszenvesek egymásnak. Nem épp hogy csak megtűrik egymást. Hanem gyűlölik a másikat. Az sem okoz nekik problémát, hogy ki is mutassák az érzéseiket egy sor rituális, passzív-agresszív játékon keresztül az irodában, ahol egy kiadó társigazgatóinak asszisztenseiként egymással szemben ülve dolgoznak. Lucy nem érti Joshua karót nyelt, ideges, aggályoskodó hozzáállását a munkához. Joshua pedig egyértelműen nem tudja hova tenni Lucy hóbortos ruháit, különcségét és túlzott derűlátását.

Most ugyanazért az előléptetésért versenyeznek, és elszánt küzdelmüket immár semmi sem fékezheti meg. Lucy nem hajlandó meghátrálni, annak ellenére sem, hogy legújabb játékuknak álmai munkája lehet az ára…

Ám pont amikor a köztük lévő feszültség a tetőpontjához közeledik, Lucy rájön, hogy talán nem is utálja a férfit. És talán a férfi sem utálja őt.

Vagy lehet, hogy ez is csak egy újabb játék?

„Tiszta szívből ajánlom.” – Susan Elizabeth Phillips, New York Times bestseller szerző

Az első mondat:


"Van egy elméletem, mely szerint az, amikor utálunk valakit, kísértetiesen hasonlít arra, mint amikor szerelmesek vagyunk. "

Véleményem


Bevallom őszintén, alapsztori tekintetében nem pont arra számítottam, amit kaptunk. Azt hittem, ennél kicsit több lesz a háttérben. Ezzel együtt azért panaszra szerintem nincs ok.

A sztori két főhőse, Lucy és Josh nem igazán jönnek ki egymással. És akkor még szépítettem a dolgon. Úgy is fogalmazhattam volna, hogy gyűlölik egymást. Két különböző cégnél dolgoztak, de aztán a két cég összeolvadt, ők meg a két vezetővel együtt egymással átellenben lévő íróasztalokhoz is kerültek. Így el kell viselniük egymást egész álló nap. A helyzet csak fokozódik, amikor kiderül, hogy mindketten feljebb léphetnének a ranglétrán - de csak egy pozíció van, így tehát meg kell küzdeniük érte. Esetükben ezt nagyjából sz szerint kell érteni.

A regény elején kicsit elbizonytalanodtam, mennyire fog ez engem vinni előre. Alapjában véve a civakodás vicces, de Lucy és Josh finoman szólva is túlzásokba estek, és nagyon gyermeteg volt, amit időnként csináltak. Egy ponton határozottan úgy éreztem, hogy a legjobb az lenne, ha mindketten felmondanának, az új pozit meg valaki totál új kapná meg.

De megéri kitartani, ugyanis egy ponton rájövünk, milyen okok húzódnak a háttérben. Ráadásul furcsa, de pont a versenyhelyzet az, ami kimozdítja főhőseinket a status quo-ból, és arra kényszeríti őket, hogy megismerjék egymást. 

Ezt a fokozatosságot nagyon szerettem a könyvben. Senki sem szeret bele senkibe első látásra, nem omlik a másik karjába fél pillanat alatt. Josh és Lucy már jó ideje ismerik egymást alapból is, és a regény kezdete után is szépen, lassan ismerik egymást és magukat is egyre jobban. 

A háborúskodás és persze a szexuális feszültség is teremt izgalmat, de ezekre számítottam is. Épp ezért sokkal jobban értékeltem azt, hogy igazából nem tudtam, hogyan is fogják lezárni ezt az egész verseny dolgot. Az ugyanis a regény elejétől egyértelmű, hogy a posztot csak egyikük nyerheti el, és ha valamelyikük feljebb lép, a másiknak távoznia kell. De abban nagyon nehéz dűlőre jutni, hogy mi lenne erre a szituációra a megoldás. Melyikük érdemelné meg jobban azt az előléptetést, amire tulajdonképpen mindketten rászolgáltak?



Könyvmolyként egyébként nagyon értékeltem a kiadói hátteret, igaz, sajnáltam, hogy nem kaptunk ennél egy fokkal többet belőle. A hőseink annyira el vannak foglalva egymással meg a főnökeik kívánságainak teljesítésével, hogy a tényleges kiadói munkákból csak itt-ott kapunk. Ez igazából nem ártott a regénynek, de könyvmolyként ennél többet is el tudtam volna viselni. Azt viszont kifejezetten imádtam, hogy a két cég mennyire máshogy állt hozzá a könyvkiadáshoz - az egyik sokkal inkább a könyvek magasztosságát és a művészi értéket helyezte előtérbe, a másik pedig sokkal inkább mint üzlet fogta fel a könyvkiadást. Kifejezetten vicces ellentét ez, ha az ember belegondol abba, hogy gyakorlatilag csak úgy tudna rendesen működni ez a vállalkozás, ha az ellentétekre nem csak Josh és Lucy találnának megoldást, hanem a kiadó is valóban felismerné, hogy mindkét szemléletre szükség van ahhoz, hogy a kiadó életben maradhasson. 

Olyasmi ez, ami gyakran az olvasók csőrét is böki, hiszen amikor egy-egy várva várt folytatás nem jelenik meg, nem tetszik a borító, mert a kiadó inkább az olcsóbb utat választotta az eredeti borító átvétele helyett, puha kötésben érkezik egy kötet kemény helyett... és még sorolhatnám, akkor mi magunk is ezt a két nézőpontot ütköztetjük. A könyvek érzelmi oldalával foglalkozunk - viszont ha egy kiadó teljes egészében így tenne, és nem venne tudomást arról, hogy üzleti vállalkozás és a fenntartás, illetve nyilván a haszon a cél, akkor rövid úton lehúzhatná a rolót. Ami pedig pont ugyanúgy nem kedvezne a művészi érdekeknek, mint ahogy az üzletinek. Nehéz egyensúly ez, de ha ezt a könyvet olvasva néhány olvasó legalább felismeri, hogy ez a két nézőpont létezik, és igenis foglalkozni kell mindkettővel, én már boldogabb leszek.

Hangulatában egyébként klasszikus chick-lit ez a regény, Sophie Kinsella rajongói biztosan imádni fogják - nem véletlen, hogy film is lesz belőle.

Ami a cselekmény arányait illeti... bevallom, kicsit hosszúnak éreztem egy ponton a háborúskodást, amikor nyilvánvaló volt, hogy már egészen másfelé halad a történet. Ehhez képest pedig kicsit gyors volt számomra a lezárás, de azért nem volt túl kényelmetlenül gyors. 

Összességében szerettem ezt a könyvet, és nagyon várom belőle a filmet is, kíváncsi vagyok, hogyan keltik majd életre - a sztori dinamikája szerintem nagyon jól passzol a képernyőkre is.

AJÁNLOM

Olvass bele a képre kattintva!


https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/7847_gyulolok_es_szeretek-20181015_095545.pdf?ap_id=Deszy


Nyereményjáték


A könyv főszereplői egy könyvkiadóban dolgoznak, így a játék során is hasonló vizekre evezünk. Minden állomáson egy olyan könyv fülszövegrészletét találjátok, amelynek valamelyik szereplője szintén kiadóban dolgozik. A dolgotok mindössze annyi, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Fogyókúrázni ​fogok (most már tényleg), hetente háromszor edzõterembe járok, leszokom a dohányzásról, a fényképeket albumba rakom, nem beszélek ki másokat a hátuk mögött, otthon is rendesen felöltözöm, megtanulom beprogramozni a videót, és végre rendes pasit kerítek magamnak.


a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje


10.20. Deszy könyvajánlója
10.22. Angelika blogja
10.24. Betonka szerint a világ…
10.26. Sorok között 
10.28. Kristina blogja
10.30. Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések