Breaking News

10 érdekesség Holly Blackről

Ma, november 10-én ünnepli a születésnapját Holly Black, akiből idén aztán nincs hiánya a magyar könyvrajongóknak. Nem is olyan régen jelent meg magyarul A kegyetlen herceg, hamarosan pedig érkezik a Magisztérium sorozat utolsó része is.

És ha már november 10. - összeszedtem 10 érdekességet az írónőről.




1. Holly Massachusetts-ben él és rendkívül büszke rá, hogy a házukban van egy titkos könyvtár.

2. Alig néhány utcányira lakik Cassandra Clare-től, A végzet ereklyéi és a Pokoli szerkezetek sorozat írónőjétől. Ez nem véletlen: ők ketten ugyanis annyira jóban vannak, hogy tudatosan költöztek egymás közelébe. Mi több, annyira jóban vannak, hogy sokszor direkt elhelyeznek utalásokat az írásaikban a másik könyveire. Sokszor turnéznak együtt a könyveikkel, ilyenkor egymás cipőit is hordják, hogy ne kelljen annyit magukkal cipelniük és gyakran összeöltöznek.



3. Az írónő gimis barátjához, Theo Blackhez ment feleségül, aki illusztrátor és web designer.

4. Holly férje, Theo ázsiai, fia pedig fekete. Ez elsőre talán furcsának tűnhet, azonban nem lehetetlen: 2013 novemberében fogadták örökbe a csöppséget, akinek  keresztanyja szintén a híres írónő, Cassandra Clare.



5. Nem mindenki tudja, de Holly Black társszerzője a Spiderwick krónikák című sorozatnak. Azt pedig még kevesebben, honnan jött az ötlet ahhoz, hogy ő és régi barátja, Tony DiTerlizzi megírják a sorozatot. Ők ketten ugyanis épp azon gondolkoztak, hogy milyen jó lenne belevágni egy közös könyvbe, ám fogalmuk sem volt, miről kellene szólnia. Ekkor azonban találkoztak három gyerekkel, akik állították, hogy ők valóban találkoztak tündérekkel. A közös sorozat témája innentől kezdve adta magát. 

6. Arra a kérdésre, hogy tervez-e még könyvet az Átokvetők sorozatban, Holly azt válaszolta, hogy a jövőben nagyon szívesen írna még egy vagy két regényt a világban, de egyelőre boldog azzal, ahogyan befejezte a trilógiát.

7. Hollynak három macskája is van: Lily, Miel, és Falcor.

8. Az írónő egyik hobbija, hogy mindenféle gót dologgal dekorálja otthonát és nagyon szívesen rendez valamilyen konkrét tematikára épülő partikat.

9. Iskolás korában pocsék volt matematikából, és meglepő módon a helyesírása sem volt a legjobb. Viszont már akkoriban is nagyon sokat olvasott.

10. Holly előszeretettel változtatja hajszínét. Bár legtöbbször fekete hajkoronával láthatjuk a promóciós fotókon és a sajtómegjelenéseken, volt már lángvörös, ősz hajtincseket is festetett már a hajába, egy ideje pedig már kék hajjal hódít.


Nincsenek megjegyzések