Breaking News

Megérkezett az Árnyalatnyi reményből készült film első előzetese!

Már többször írtam nektek, hogy Ruta Sepetys Árnyalatnyi remény című könyvéből film készült, viszont az adaptáció útja talán kicsit rögösebb volt, mint amit a nagyobb, ismertebb produkcióktól megszokhattunk, és sokáig csak egy-egy elejtett infót kaptunk, egy-egy fotót, de mást nem.




Ami viszont eddig is biztos volt: a film A szürke ötven árnyalata címes áthallás miatt (angolul a könyv címe Between the Shades of Grey, nálunk ennyire nem hasonló azért a kettő) az Ashes in the Snow, vagyis Hamvak a hóban címet kapta. 

És most végre megérkezett az első előzetes!

Íme:





A regény fülszövege:

Eltűnődtek-e ​valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért.
1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába deportálják őket. Lina apja a családtól elszakítva él át hasonló borzalmakat, majd egy munkatáborban halálra ítélik. Minden elveszett. Linának eközben fogalma sincs arról, miért történnek velük ezek a szörnyűségek. A lány félelmet nem ismerve küzd az életéért, mindent kockára tesz, hogy rajzaival, alkotásaival üzenni tudjon. Reméli, hogy művei eljutnak az édesapjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja életben van.
Lina és családja hosszú, szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erő, szeretet és reménykedés segít nekik a keserves napok túlélésében. De vajon elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket?
A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós elemekkel átszőtt történet egy tizenéves lány szemszögéből mutatja be annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának élére került.

Nincsenek megjegyzések