Breaking News

19 YA vagy gyerekkönyvadaptáció, amit 2019-ben nézhetünk

Rengeteg adaptáció érkezése várható a 2019-es évben is. Annyi, hogy egy bejegyzésbe bele se fértek.




Úgyhogy most kezdjünk azokkal, amik mesékből, gyerekkönyvekből vagy YA regényekből készülnek - a teljesség igénye nélkül!

1. Így neveld a sárkányodat 3. - február 22.




Az Így neveld a sárkányodat sorozatot nem hiszem, hogy nagyon be kellene mutatnom - bár azt nem tudom, mennyire széles körben ismert, hogy könyvek alapján készült. Mindenesetre így van, és jön a harmadik rész!


2. Kés a Zajban - 2019. március 1.


A Kés a Zajban adaptációja nem semmi szereposztással érkezik: a főszerepben a Marvel univerzumból ismert Tom Hollandet és a Star Warsos Daisy Ridley láthatjuk, de rajtuk kívül szerepel még a filmben Nick Jonas és Mads Mikkelsen is. 

Megdöbbentően eredeti, izgalmas, különleges könyv a felnőtté válás veszélyes útjairól. Todd Hewitt az utolsó fiú Prentissvárosban, ahol állandó, nyomasztó zajban mindenki hallja a többi ember gondolatát is. Nincsenek titkok. De Todd váratlanul tökéletes Csöndre bukkan. Hazudtak neki, menekülnie kell. Patrick Ness világszerte népszerű, díjnyertes trilógiájának első kötete végre magyarul.

3. Five Feet Apart - március 22.





Az új Csillagainkban a hiba és Minden, minden várományos két főszereplője Haley Lu Richardson és Cole Sprouse.

Megindító történet, ami tökéletes választás John Green Csillagainkban a hiba könyve rajongóinak - két tini beleszeret egymásba, de van egy icipici probléma: nem mehetnek másfél méternél közelebb egymáshoz, mert akkor kockáztatják az életüket.
Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?
Stella Grant mindig is szerette kontroll alatt tartani a dolgokat - még ha a tüdejét, ami miatt ki-be járt a kórházból, nem is irányíthatta. Most pedig amit a legfontosabb irányítani: sosem érhet hozzá senkihez, mert elkaphat valamilyen fertőzést, ami kockára tenné a tüdőtranszplantáció lehetőségét. Két méter távolság mindenkitől. Nincs kivétel.
Az egyetlen, amit Will Newman irányítani akar, hogy kikerüljön a kórházból. Rohadtul nem érdekli a kezelése meg a flancos kísérleti gyógyszerek, amiket tesztelnének rajta. Hamarosan tizennyolc lesz, akkor pedig kihúzhatja a dugót és elindulhat, hogy mást is lásson a világból, ne csak kórházakat.
Will pont az, akitől Stellának távol kellene tartania magát. Ha csak rá is lehet a lányra, elveszítheti a helyét a transzplantációs listán. És bármelyikük meghalhat. Az egyetlen mód, hogy életben maradjanak, ha tartják a távolságot. De hirtelen az a két méter nem a biztonságnak tűnik - hanem büntetésnek. 
Mi van, ha csak egy kicsit is visszalophatnak abból, amit a beteg tüdejük elvett tőlük? Másfél méter akkor is olyan veszélyes lenne, ha cserébe a szívük nem törne össze?


4. Dumbo - március 29.




Tim Burton és Dumbo. Ennél többet szerintem nem kell írnom.


5. After - Miután - április 12.




Mint ismeretes, a történet egy One Direction fanfictionnek indult, és bár a One Direction tagjai azóta külön utakon járnak, egyértelmű, hogy nagy figyelem övezi majd. 

A két főszereplő Hero Fiennes Tiffin (akit a Harry Potter filmek fiatal Voldemortjaként már ismerhetünk) és Josephine Langford, a 13 okom volt sorozat Hannah-jának húga.


6. A Nap is csillag - május 17.



A Minden, minden szerzőjének újabb könyvéből készül film.

Natasha: ​Olyan lány vagyok, aki a tudományban és a tényekben hisz. Nem a sorsban. Nem a végzetben. Vagy olyan álmokban, amelyek sohasem válnak valóra. Határozottan nem az a fajta lány vagyok, aki New York egyik utcájának emberáradatában találkozik egy aranyos fiúval, és beleszeret. Különösen nem akkor, amikor csak tizenkét óra választja el attól, hogy a családját kitoloncolják Jamaicába. Szerelembe esni nem az én sztorim. 
Daniel: Én vagyok a jó fiú, a jó tanuló, aki annak él, hogy megfeleljen a szülei óriási elvárásainak. Nem a költő. Sem az álmodozó. De amikor meglátom azt a lányt, mindenről megfeledkezem. Van valami Natashában, amitől kénytelen vagyok azt hinni, valami rendkívülit tartogat… mindkettőnk számára. 
Az Univerzum: Életünk minden pillanata e felé az egyetlen perc felé vezetett. Milliónyi jövő áll előttünk? Melyik válik valóra?
Nicola Yoon a New York Times bestsellerírónője, a Minden, minden szerzője. Jamaicában és Brooklynban nőtt fel, és jelenleg Los Angelesben él a családjával. Reménytelenül romantikus alkat, aki hisz abban, hogy egyetlen pillanat alatt beleszerethetünk valakibe, és ez a szerelem örökké tarthat.


7. Artemis Fowl - augusztus 9.




A Disney újabb könyvsorozatot adaptál - ezúttal az Artemis Fowl sorozatból készül film, ez egyelőre az első könyv történetét dolgozza majd fel.

„Emberfia! Tovább egy tapodtat se! Nem tudod, mivel játszol…” 
A 12 éves Artemis Fowl zseniális alvilági elme. De még Artemis sem sejti, mire vállalkozik, amikor túszul ejt egy tündért, nevezetesen Pinduri Berkenye századost – egy tisztet a TÜNdefi-egységből. Ezek nem azok a tündérek, akikről lefekvés előtt szokott mesélni anyukád. Ezek a tündérek fegyverrel mászkálnak, és életveszélyesek mindazokra, akik ellenük törnek. Artemis azt hiszi, simán zsebre vághatja őket – de aztán alaposan meglepődik…


8. Aladdin - 2019. nyár




Az első képek nem is olyan régen érkeztek meg az új Aladdinhoz, és már egy kis teaser videót is kaptunk.


9. A vadon szava - december 25.


Jack London klasszikusa nem semmi szereposztással kap új filmet: Karen Gillan, Harrison Ford, Dan Stevens és Wes Brown lesznek láthatóak, CGI animációk társaságában.


10. Kisasszonyok - december 25.


A film igazi sztárparádénak ígérkezik: a March nővérek szerepében Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh és Eliza Scanlen, rajtuk kívül feltűnik Meryl Streep és Timothee Chalamet is, a rendező pedig a Lady Bird Oscarra jelölt rendezője, Greta Gerwig.


A Kisasszonyok minden idők egyik legkedveltebb lányregénye, amely a szerző saját gyermekkori élményein alapul.
A March család az amerikai polgárháború idején apa nélkül marad, és a négy nővér, akik imádattal csüggnek anyjukon, szinte egy év leforgása alatt kamasz lányból fel-nőtt nővé érik. Meg, a legidősebb és legcsinosabb közülük, a tizenöt éves Jo író szeretne lenni; Bethnek a zene a mindene, míg Amy, a szőke szépség imád festeni.
Képzelt és valóságos szerelem, ártatlan és baljós pletykák, testvériség és féltékeny-ség szövi át a March nővérek eme különös és szívderítő történetét.
Louisa May Alcott írói pályája során tíz-egynéhány regényt, számtalan novellát és költeményt írt, melyek közül igazi hírnevet a Kisasszonyok szerzett neki. A Jane Austen vagy a Brontë nővérek regényeit kedvelők nem fognak csalódni, hiszen a Kisasszonyok a romantikus női irodalom csúcsa.

11. Veled minden hely ragyogó - 2019


Jennifer Niven regényének filmes változata végül a Netflixen érkezik.

Megejtően szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love storyja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. A paradox módon felemelő vég mégis meglepetést tartogat az olvasónak, és egyhamar nem feledjük, ahogy Theót sem, aki rövid, üstökösszerű létével új életre serkenti szerelmét, Violetet.

12. A fiúknak, akiket valaha szerettem 2. - 2019


A fiúknak, akiket valaha szerettem nagyot futott idén a Netflixen, az egyik legnézettebb és legnagyobb visszhangot keltő film volt. Így nem meglepő, hogy érkezik a folytatás, amit karácsony környékén jelentettek be most már hivatalosan egy aranyos videóval

A könyvsorozat három kötetből áll, így feltételezhetjük, hogy a második film a második könyv történetét követi majd, de ezt egyelőre nem erősítették meg és hivatalos címe sincs még a filmnek.


13. Hull a hó - 2019


A sztorit, ami igazából három váratlan tinirománc egy kisvárosban, egy karácsonyi vihar idején, 2014-ben először a Universal Pictures vásárolta meg. Aztán ahogy írtam, rendezőt találtak, de csúszott a projekt 2016-ról 2017-re, azóta csend van. 

De most a Netflix felkarolta!

A streaming szolgáltató bejelentette, hogy megvásárolták a jogokat, és a brit TV rendező Luke Snellint fogadták fel a film rendezésére. A Deadline szerint 2019 elején kezdődik a forgatás, és a jövő évi ünnepi szezonban már nézhetjük is az adaptációt.

Akár egy tökéletes karácsonyi ajándék…
A karácsony varázsát az utóbbi idők három bestseller-szerzője – JOHN GREEN, MAUREEN JOHNSON és LAUREN MYRACLE – kelti életre egymáshoz kapcsolódó, kacagtató és elbűvölő történeteiben, amelyek úgy szólnak szerelemről, romantikáról és csókokról, hogy az olvasónak a lélegzete is eláll tőle.
„Olyan mulattató komédia, hogy Shakespeare-hez is méltó lenne.”
– Washington Post Book World

14. Alaska nyomában - 2019


John Green Csillagainkban a hibája nagyot futott, a Papírvárosok elment - az Alaska nyomában adaptáció viszont már jó ideje csúszik, mivel közben más stúdióhoz is került. Most viszont film helyett egy 8 részes sorozatban érkezik a Hulunál, már a két főszereplőt is megtalálták.

Első pia 
Első balhé 
Első csaj 
Utolsó szavak
A tizenhat éves Miles Haltert elbűvölik a híres emberek utolsó mondatai és unja otthoni biztonságos életét. A középiskola után rábeszéli szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába, mert abban bízik, ettől talán megváltozik addigi unalmas élete. Itt ismerkedik meg Alaska Younggal, az okos, vicces és halálosan szexi lánnyal, valamint Chippel, az ösztöndíjas zsenivel, aki kollégiumi szobatársa lesz. 
Százhuszonnyolc nap alatt Miles élete gyökeresen megváltozik, miközben Alaskát önpusztító viselkedése a végső tragédia felé sodorja.
John Green Alabamában járt bentlakásos iskolába, amely nem sokban különbözött az Alaska nyomában Culver Creekjétől. Az Alaska nyomában az első regénye.

15. Roald Dahl animációs - 2019




A Netflix idénre beígérte, hogy új Roald Dahl adaptációkkal érkeznek, méghozzá animációs formában. Egyelőre pontos időpontunk nincs, és arról sem jött még információ, hogy melyik történettel kezdenek, de idénre már ígértek Roald Dahl sztorit.


16. Ashes in the Snow - 2019





Az Árnyalatnyi remény ugyan ifjúsági, de egyáltalán nem habkönnyű mese, sőt! Talán ezért is lehetséges, hogy olyan lassan indult be a kampány körülötte, de most, hogy előzetesünk már van, talán már sínen leszünk.

Eltűnődtek-e ​valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért.
1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába deportálják őket. Lina apja a családtól elszakítva él át hasonló borzalmakat, majd egy munkatáborban halálra ítélik. Minden elveszett. Linának eközben fogalma sincs arról, miért történnek velük ezek a szörnyűségek. A lány félelmet nem ismerve küzd az életéért, mindent kockára tesz, hogy rajzaival, alkotásaival üzenni tudjon. Reméli, hogy művei eljutnak az édesapjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja életben van. 
Lina és családja hosszú, szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erő, szeretet és reménykedés segít nekik a keserves napok túlélésében. De vajon elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket? 
A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós elemekkel átszőtt történet egy tizenéves lány szemszögéből mutatja be annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának élére került.

17. Stargirl - 2019



Ez a YA történet nálunk jelenleg kevésbé ismert, bár korábban a Könyvmolyképző gondozásában jelent meg - és nagy eséllyel a filmmel együtt érkezik majd új kiadás is. 

És már meg is találta a főszereplőjét a Disney, méghozzá a kint sokak által már ismert Grace VanderWaal személyében, aki az America's Got Talent felfedezettje. 

Egy nap új lány érkezik a 16 éves Leo iskolájába, aki mindenkit elképeszt különös viselkedésével. Lehetetlen ruhákat hord, a menzán a békésen abrakoló diákság legnagyobb megrökönyödésére se szó se beszéd felpattan, és gitárkíséret mellett dalolva táncra perdül, kedvenc háziállata egy patkány, amelyet mindenhová magával hurcol, Stargirlnek nevezi magát, pedig nem is ez a valódi neve, és mindennap azzal borzolja a kedélyeket, hogy az aznapi születésnapost ebéd közben az egész iskola szeme láttára dallal és zeneszóval felköszönti. Nem csoda, hogy hamarosan kivívja mindenki ellenszenvét. Ez azonban egy csapásra megváltozik, amikor lelkes közreműködésével feltámasztja halottaiból az iskola kosárlabdacsapatát. Társai kezdenek ráeszmélni, hogy Stargirlből különleges bűverő árad: az öntörvényű egyéniség varázsa…


18. The Perfectionist - 2019




A Pretty Little Liars spin-off sorozata végül kicsit később érkezik, mint azt gondoltam volna, de idén már nézhetjük.


19. A titkos kert




A titkos kert igazi klasszikus, és most nem semmi szereposztással jön belőle újabb adaptáció: Colin Firth és Julia Walters is erősítik a csapatot.

Nincsenek megjegyzések