Breaking News

Kedvenc magyar könyves blog?

Nem tudom, mennyien láttátok, az egyik könyves blog, a Könyvjelző indított egy versenyt, amiben a kedvenc hazai könyves blogot keresték. 

Forrás: Könyvjelző blog



Ez persze nem olyan széles körben ismert, bejáratott és nem olyan sok embert elérő viadal, mint amilyen mondjuk az Aranykönyv szavazás, vagy amilyen annak idején a szintén lentről szerveződő Magyar Könyvek Viadala volt, de én azért követtem az eseményeket - nem csak azért, mert én magam is érintett voltam. Egyszerűen azért, mert szeretem az ilyen versenyeket, és igazából a blogok között nem nagyon volt eddig ilyesmi. Illetve persze létezik például a Cosmopolitan Blogger Days szavazás, de valahogy a könyves blogok mindig kimaradnak a szórásból. 

Pontosan ezért kicsit sajnálom, hogy nem volt a szavazás rendszere olyan átlátható, mint reméltem. Azt gondolom, egy ilyen szavazás tök jó buli lenne minden évben. De több bloggerrel beszéltünk róla, hogy igazából nem értesítettek minket a jelölés tényéről sem, hát még arról, ha esetleg továbbjutottunk. Kicsit úgy éreztem, az első párbajos kör túl hosszú volt, utána pedig nagyon gyorsan kipörgött a folytatás - de leginkább azt éreztem problémának, hogy nem lehetett tudni, melyik kör mikor kezdődik és mikor van vége, pedig szerintem sokkal érdekesebb lett volna a dolog, ha mindenki tudja, hogy mondjuk január 22. éjfélig tud szavazni az adott körben, utána kezdődik a következő. És persze a párbajozós versenyeknél mindig megkérdőjelezhető az eredmény annak köszönhetően is, hogy a két ág nem biztos hogy egyformán erősre sikerül, és mondjuk az egyik ágon kiesik valaki, aki nagy eséllyel a másik ágon sokkal tovább jutott volna.

Szóval én a magam részéről örülök az ilyen versenyeknek, de pontosan az ilyen bizonytalanságok miatt kérdés: mennyire tekintsük komolynak az eredményt? Valóban az nyert, aki a legnépszerűbb? És egyébként is... számít, hogy ki mennyire népszerű vagy mindenki söprögessen inkább a maga háza táján? :)

Én erre nem kívánok válaszolni, mindenki döntse el, mit vesz komolyan és mit nem. 

Mindenesetre köszönöm szépen mindenkinek a szavazatokat! 

A versenyből ugyanis a Deszy könyvajánlója blog került ki győztesen, így a Könyvjelző blog közönségszavazásos versenye szerint a Deszy könyvajánlója blog a kedvenc könyves blogotok. :) 

Köszönöm nektek! 💗

Nincsenek megjegyzések