Breaking News

Film lesz a frissen megjelent, különleges Vörös Pöttyösből

A véleményemet már olvashattátok a Hosszú az út lefelé című új Vörös Pöttyösről, de most egy kis extrát is hoztam. 

Mert bizony film lesz belőle!

Őszintén szólva ez számomra elég meglepő a könyv olvasása után, de azt hiszem, kijelenthetjük, itt aztán elég szabad kezet kapnak majd a film készítői, ugyanis rengeteg lehetőségük lesz újabb történetelemeket szőni bele. 

És remélhetőleg ez jól is fog sikerülni, a filmet ugyanis jó kezekben tudhatjuk. A jogokat a Universal vásárolta meg, a producerek pedig Michael De Luca és John Legend. Előbbi Oscar-jelölt és olyan filmeken dolgozott, mint A közösségi háló, a Pénzcsináló és egyébként a Szürke ötven trilógia. John Legendet pedig talán senkinek sem kell bemutatnom, ő EGOT nyertes, azaz szépen végigment már mindenféle díjon.





A blogturnéról




Hamarosan érkezik magyarul Jason Reynolds díjnyertes könyve, a Hosszú az út lefelé, ami egy szívszorító történet, verses formában elmesélve. Az extra-hosszú turnén a Blogturné Klub bloggerei mesélnek a könyvről, egy szerencsés pedig három példányt nyerhet meg a kötetből.


Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 320
Fordító: Benedek Dorottya
ISBN: 9789634576198
Sorozat: -
Nézőpont: E/2
Függővég: van
Bechdel-teszt: megbukott
Moly link
Goodreads link (4,34)
Megrendelési link
Ha egy szerettedet
megölik,
találd meg
a tettest
és
öld meg!

Tilos sírni!

Tilos besúgni!

Állj bosszút!

***

A „le az átkozott fegyverekkel” mozgalom ódája. Jason Reynolds New York Times bestsellere egy viharosan sokkoló regény, ami kb. hatvan hatásos másodperc alatt játszódik. Ennyi időbe telik egy fiúnak eldöntenie, hogy bosszút álljon-e a srácon, aki megölte a bátyját.

Stukker.
Célszerszám.
Flinta.
Gyilok.
Csúzli.
Köpködő.
Zsebágyú.
Acélmaris.
Vas.
Eszköz
a 3-as Számú SZABÁLYHOZ.

Vagy hívhatjuk fegyvernek is. Ezt csúsztatta be a tizenötéves Will a farmerjába. A bátyját, Shawnt nemrég meggyilkolták, és Will ismeri a szabályokat. Tilos sírni! Tilos besúgni! Állj bosszút! Ezért indul el a pisztollyal, azzal a fegyverrel, ami még a bátyjáé volt. Dühösen száll be a liftbe a nyolcadikon. Tudja, kit kell keresnie. Vagy mégsem?.

A Hosszú az út lefelé rövid, heves, szaggatott, narratív versekkel vet gyors, dühödt, káprázatosan elképesztő pillantást a kamaszok és a fegyveres erőszak témájára, ahogy arra csak Jason Reynolds képes.

„Gyönyörű. Reynolds igazi irodalmi zseni.” Angie Thomas

„Erőteljes. Fontos könyv.” SLJ

„Nyers, érzelmes, megdöbbentő.” Kirkus

„A versek lövésekként visszhangoznak az oldalak üresen hagyott fehérjén.” Booklist


Nyereményjáték


A könyv komolyságára való tekintettel most rendhagyó nyereményjátékot hirdetünk. Mindössze egyetlen kérdésünk van: melyik a kedvenc versesköteted?

A válaszod írd be a rafflecopter dobozba, a kitöltők között pedig három példányt sorsolunk ki a Hosszú az út lefelé kötetből.

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


A turné menetrendje


10.18. - Sorok Között
10.20. - Deszy Könyvajánlója
10.22. - Spirit Bliss
10.24. - Veronika's Reader Feeder
10.26. - Hagyjatok! Olvasok!
10.28. - Csak olvass!
10.30. - Never Let Me Go blog
11.01. - Ambivalentína blog
11.03. - Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések