Breaking News

Még az idén érkezik a legújabb Cassandra Clare novelláskötet magyarul! - Itt a fülszöveg és a borító

Cassandra Clare újabb novellasorozatot jelentett meg odakint, erről már több ízben írtam a blogon - ez a Ghosts of the Shadow Market. 

A novellák közül 8 egyesével jelent meg odakint, e-könyvként, Cassandra Clare magánkiadásában. Aztán megjelentek egy kötetben is a novellák, immáron 2 újabb novellával kiegészülve. Így itt is 10 novella van, mint ahogyan az eddigi két novellasorozatban is. 

Mivel viszont most gyorsabban jött az egyben kötet és két plusz novella is került a közös kötetbe, a Könyvmolyképző úgy döntött, ők is egy kötetben hozzák el nekünk a sztorikat - már idén! 

Így tehát Cassandra Clare könyvekben nem lesz hiány idén: jön a novellástkötet is, plusz természetesen a Gonosz fortélyok zárókötete, az Éjsötét Királynő.

Cassandra Clare interjúja alapján az ötlet firenzei írótáborukban jutott eszébe. "A világépítés aspektusairól beszélgettünk, én meg szóba hoztam az Árnypiacot. Ez valamiféle törvényen kívüli hely a könyveiben, ahol mindenféle sötét dolgot vásárolhatsz és cserélhetsz el sötét szolgáltatásokra akár."

A novellákat az írónő ezúttal sem egyedül jegyzi, visszatérnek a korábbi segítői, immáron Kelly Linkkel kiegészülve.

Ahogy az eddigi köteteket, ezt is Kamper Gergely fordította.

A kiadó weboldala szerint náluk már idén, december 12-től elérhető a kötet, a könyvkereskedőknél pedig január 17-től lesz kapható. 

FONTOS:
A novellák közül az első 8 gond nélkül olvasható az Éjsötét Királynő előtt, sőt! A megjelenési sorrend szerint kifejezetten ajánlott az olvasásuk. Az utolsó két novellát viszont a spoilerek miatt tanácsos az Éjsötét Királynő utánra tartalékolni.

A magyar borító:




A magyar fülszöveg:

Az árnypiac tündérek, vérfarkasok, boszorkánymesterek és vámpírok találkozóhelye.

Az alvilágiak mágikus tárgyakat adnak-vesznek, sötét üzleteket kötnek, és a nephilimek elől gondosan rejtegetett titkokat rebesgetnek. Két évszázadon át rendszeresen megfordult itt más is – egy vendég a Csontvárosból, az árnyvadászok világának szívéből. Néma testvérként Zakariás a nephilimek törvényeire megtartására esküdött fel. Valaha azonban Jem Carstairs néven árnyvadász volt, örök szerelme pedig egy boszorkánymester, Tessa Gray. Jem az évek hosszú során számos város árnypiacán keres egy relikviát a múltból.

Kövesd Jemet, és miközben az eseményekhez az árnypiacokon zajló sötét ügyletek szolgáltatják a hátteret, olvashatsz Anna Lightwood kudarcra ítélt szerelméről, Matthew Fairchild nagy bűnéről és Tessa Gray tetteiről a világháborúban.

Valentine Morgenstern vásárol egy lelket a piacon, az ifjú Jace Wayland pedig szerető otthonra lel.

Valahol, valamelyik piacon lapul egy elveszett örökös, de találkozhatunk egy hőn szeretett kísérlettel is, és kiderül, hogy senki nem mentheti már meg azt, aki eladta a szívét. Még Zakariás testvér sem.

Mélyedj el a Árnyvadász Akadámiában megismert szereplők személyes történetében!

Nincsenek megjegyzések