Breaking News

Megvannak az idei Goodreads Choice Awards nyertesek!

Az idei Goodreads Choice Awardson több mint 4,5 millió szavazat érkezett be, ezek alapján pedig kialakult a végső sorrend!

Őszintén szólva én elég boldog vagyok a végeredménnyel, szóval mutatom is.


Legjobb debütáló regény



Legjobb romantikus


Duplázott tehát a Red, White & Royal Blue, ami hihetetlenül biztató, ugyanis ennél a könyvnél már tudjuk, hogy érkezik magyarul is a Könyvmolyképzőnél. Ha valaki a romantikus kategóriában így ki tudja ütni Colleen Hoovert az élről (duplaannyi szavazatot kapott az első, mint Hoover), akkor azért az már valami! 

A könyvről itt olvashattok bővebben.


Legjobb middle grade


Middle grade kategóriában jött a papírforma: idén is Rick Riordan nyert, aki gyakorlatilag kiüthetetlen ebből a pozícióból.


Legjobb realisztikus YA


A legjobb realisztikus YA sztorik között nem meglepő módon győzött a Five Feet Apart, amit szépen megtámogatott a filmfeldolgozás is, igaz, még így sem sokkal előzte meg a második helyen befutó Angie Thomas regényt, szóval itt elég szoros verseny volt. 


Legjobb YA Fantasy/Sci-fi


A fantasy kategória nagy nyertese a The Wicked King, amit én is nemrég olvastam, és írtam is róla a napokban.

Szerintem megérdemelt a győzelem, igaz, hozzá kell tennem, az még így is meglepett, hogy Rainbow Rowell "félfanfictionje" meg tudta előzni Cassandra Clare-t és Leigh Bardugót is. Wow!


És ha már fantasy és Leigh Bardugo, van nekünk egy felnőtt fantasy kategóriánk is.

Felnőtt fantasy


Felnőtt fantasy kategóriában szó szerint tarolt Leigh Bardugo első felnőtt fantasyje, a Ninth House - ha esetleg valaki lemaradt, a könyvelőzetest itt nézhetitek meg, és itt a fülszöveg magyarul is.

Erin Morgenstern újabb könyve befutott a második helyre, ami annyira nem lep meg, hiszen elég nagy a hype körülötte mostanság. Viszont talán még így is meglepő, hogy George R.R. Martin csak a dobogó harmadik fokára ért fel. 

Egyébként Cassandra Clare csak az ötödik lett a kategóriában, igaz, csak 2000 szavazat választotta el a negyedik helytől.

Nincsenek megjegyzések