Breaking News

Borítómustra: Éjsötét ​Királynő {Nyereményjáték}

Cassandra Clare: Éjsötét ​Királynő

A blogturnéról




Karácsonyra megjelent a Gonosz fortélyok trilógia várva várt lezáró kötete, amiből többek között az is kiderült, hogy lehet-e Emmának és Juliannek közös jövője.

A könyvről a Blogturné Klub három bloggere mesél, a turné végén egy példányt ki is sorsolunk a kötetből.

Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 848
Fordító: Kamper Gergely
ISBN: 9789634576723
Sorozat: Gonosz fortélyok 3.
Moly link
Goodreads link (4,36)
Olvass bele!
Megrendelési link
A sötét titkok és a tiltott szerelem már az árnyvadászok létezését fenyegetik!

Ártatlanok vére folyt a Tanács termének lépcsőjén az árnyvadászok otthonában. Livia Blackthorn tragikus halála után a Klávéban a polgárháború réme kísért. A Blackthorn család néhány tagja Los Angelesbe menekül, ahol a boszorkánymesterek között pusztító kór forrását keresik.
Eközben Julian és Emma azon igyekeznek, hogy túltegyék magukat tiltott szerelmükön, és veszélyes küldetésre indulnak Tündérföldére A holtak fekete könyvéért. Végül olyan titkokra bukkannak a tündérek között, melyek akár végleg szétszakíthatják az árnyvilágot, és utat nyithatnak egy kilátástalan, sötét jövő felé. Emma és Julian az idővel versenyt futva igyekszik megmenteni az árnyvadászokat, mielőtt a parabataiok átkának rettenetes ereje végez velük és a szeretteikkel.

Lehet, hogy a kárhozat az igaz szerelem ára?

Lenyűgöző zárókötet az elsöprően sikeres nemzetközi bestsellerszerzőtől, Cassandra Clare-től.
Ismerd meg a Gonosz fortélyok trilógia végső, izgalmas fordulatait!

Blogturné extra - Borítómustra


A Queen of Air and Darkness még relatíve friss megjelenés, így könnyen lehet, hogy a jövőben még kapunk újabb borítókat innen-onnan, mindenesetre most vegyük számba, eddig milyen borítókkal jelent meg szerte a világon a Queen of Air and Darkness, azaz az Éjsötét Királynő.

A legtöbb helyen - ahogyan nálunk, Magyarországon is - átvették az eredeti borítót. Cassandra Clare már eléggé bejáratott szerző ahhoz, hogy mindenki ismerje az írónő eredeti borítóit, ráadásul elég régóta jó és az Árnyvadász sorozatokra jellemző borítókat készítenek az angol nyelvű változatokhoz. 

Ezzel együtt természetesen kisebb-nagyobb változtatások előfordulnak. Egyrészt a tipográfia eléggé változó, ahogy nálunk is megvannak a Vörös Pöttyös sorozat jellegzetes designelemei, így ezek máshol is lehetnek. 

Emellett időnként változat némileg a kép kivágásának mértéke vagy némelyik fotón a pontos árnyalat. Ettől függetlenül ezek lényegében ugyanazok a borítók, így ezekkel most nem foglalkozunk. 

Az eredeti borítóról annak idején írtam egy részletesebb elemzést, ha esetleg valakit érdekel, ITT ELÉRHETŐ.


A The Dark Artifices sorozat esetében minden részhez jelent meg különleges kiadás, így természetesen az utolsó kötet sem lehetett kivétel. 

Ezúttal pirost színt választottak a könyvön látható rúnáknak - ez a való életben csillogó piros. A rúna pedig egyébként a kegyelem rúna.




Szintén az angol nyelvterülethez kapcsolódik a hangoskönyv kiadás. Meglepő módon itt nem tartották meg az eredeti designt, sőt! A nőalak ugyan megvan, de más a ruha, mások a színek... Bár az azért összességében érezhető, hogy merítettek az eredeti borítókból, hiszen megvan a vizes háttér és ezek a furcsa, füstös fodrozatok.



És akkor jöjjenek a külföldi borítók!

Az én személyes kedvencem a kanadai francia kiadás. Nem tudom, milyen okból döntöttek az új borító mellett, mert ha jól láttam, az eddigieket átvették. Ahogy az is meglepő lehet, hogy felülbírálva az eredeti stáb döntését, a borítón Emmát szerepeltetik. A póz és a design nagyon hasonló, mint az első köteten, és szerintem meseszép.




És van még nekünk egy olasz borítónk is. Az olaszok eddig minden Árnyvadász könyvhöz saját borítót terveztek - ezért meglepő, hogy most a The Last Hours sorozatnál úgy tűnik, nem így lesz. Ők egész más stílust követtek eddig, viszont azt aláírhatjuk, hogy ha nekünk furcsa is lehet ez, legalább következetesen tartották a stílusukat.



Nyereményjáték


Mennyire ismered a Gonosz fortélyok sorozatot? Ebből a nyereményjátékból kiderül!

A feladatod, hogy rájöjj, az adott idézet melyik szereplő szájából hangzott el, tehát a karakter nevét írd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába :)

Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!


A hatalmas könyvtárban akadt pár drágának tűnő első kiadás, de a legtöbbet telefirkálta valami Will H. nevű nyomoronc.


a Rafflecopter giveaway

A turné menetrendje


03.05. - Sorok Között értékelés
03.07. - Kelly & Lupi olvas értékelés
03.09. - Sorok Között extra állomás
03.11. - Deszy könyvajánlója értékelés
03.13. - Sorok Között extra állomás

Nincsenek megjegyzések