Breaking News

Szomorú hír: tönkremehet a Globe Színház

Állami segítség nélkül a koronavírus-járvány miatti bezárást nem fogja tudni átvészelni a londoni Globe Színház – figyelmeztetett a teártum a kormányhoz eljuttatott dokumentumában.


A hétfőn nyilvánosságra hozott iratban, amelyet a parlament kulturális bizottságának küldtek el, a Shakespeare-színház kiemelte, hogy súlyos pénzügyi veszteségek érték a március végén bevezetett karantén miatt, és amennyiben a kormánytól nem kap sürgős segélyt, nem élik túl a válságot.

Mint fogalmaztak, ez tragédia lenne a művészet, a híres brit író öröksége, de az egész ország számára is. Az 1599-ben épült Shakespeare-színház mását 1997-ben emelték a Temze partján, az eredeti helyszín közelében. Évente több mint egymillióan látogatnak el a színházba, amelyben könyvtár és archívum is működik.


A Globe Színház egyebek között az állások megőrzésére már kapott támogatást a kormánytól, de mint írták, további ötmillió fontra (2 milliárd forintra) van szükségük, amely éves forgalmuk 20 százaléka.

Julian Knight, a bizottság konzervatív elnöke azonnali beavatkozásra szólította fel a kormányt. „Ha ezt a nemzeti kincset tönkretenné a Covid-19-járvány, az tragédia lenne” – mondta, hozzátéve, hogy Nagy-Britannia-szerte számos színház és előadóterem küzd a túlélésért és a bizonytalan jövővel.


Őszintén szólva szinte sokkolt ez a hír, nagyon szomorú lettem tőle. Úgy érzem, nyilván meg fogja menteni a brit kormány, hiszen turista-látványosság és szerves része az angol történelemnek, ezzel együtt mégis nagyon szomorú, hogy idáig jutott. 

Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések