Breaking News

Újabb szuperhős köszön be a Könyvmolyképzőhöz - Itt a Wonder Woman – A háborúhozó fülszövege!

Az már korábban kiderült, hogy a Könyvmolyképző Kiadó belevág a DC szuperhősök sorozatba, ami YA kategóriában dolgozza fel négy ismert DC szuperhős sztoriját. 




Ráadásul a sorozat köteteinek megírására elismert YA szerzőket kértek fel. Nálunk először a Macskanő érkezik Sarah J. Maas tollából - ide kattintva elolvashatjátok a magyar fülszöveget és megnézhetitek a borítót -, utána pedig úgy tűnik, Wonder Woman lesz a következő, Leigh Bardugotól.



Ez se semmi párosítás!

Az időzítés persze nem lehet véletlen, hiszen idén érkezik a mozikba a második Wonder Woman film - többszöri csúszás után most épp októberre ígérik.

Az első Wonder Woman film nagyot robbant, az igazán sikeres DC filmek közé tartozik. És bár a nagy riválisa, a Marvel kapitány bevételi számait nem érte el, összmegítélésben a Wonder Woman vs. Marvel kapitány párharcból sokak számára meglepő módon a többség szerint a DC szuperhőse jött ki jobban. (A Rotten Tomatoes oldalon a kritikusok értékelései alapján a Wonder Woman 93%-os, a Marvel kapitány 78, a nézők szavazatai alapján pedig a Wonder Woman 87%-os, míg a Marvel kapitány csak 48%-os.) Ha pedig engem kérdeztek: abszolút a Marvel filmeket preferálom a DC filmekkel szemben, de míg a Wonder Woman megvett kilóra, addig a Marvel kapitány nagyon felejthető volt a számomra is.

És bár Leigh Bardugo csillaga nálunk még jócskán lehet fényesebb - ami remélhetőleg összejön majd a Grisa Netflix adaptációja után -, ő is mindenképp a TOP YA szerzők közé tartozik.

Ez azért elég kecsegtető, nem igaz?

A fülszöveg:

*
Diana, az amazonhercegnő leghőbb vágya, hogy kivívja legendás hírű nővérei elismerését. Amikor azonban dicsőséget szerezhetne végre magának a hazájában, nem él a lehetőséggel, hanem a száműzetést kockáztatva megszegi az amazonok törvényét, és megmenti egy halandó életét. Hamarosan megtudja, hogy ezzel a tettével az egész világot végveszélybe sodorta, mert a megmentett lány nem akárki.
*
Alia Keralis csak egy tanulmányi tábor erejéig akar elmenekülni folyton atyáskodó bátyja elől a tengerre. Nem sejti, hogy az életére törnek. Akik a halálát kívánják, úgy vélik, már a puszta létezése kirobbanthat egy világháborút. Amikor Alia hajóján bomba robban, egy rendkívüli erejű, rejtélyes lány menti ki őt a vízből. Hamarosan szörnyű igazsággal kell szembenézniük: Alia Háborúhozó, a hírhedt trójai Helené leszármazottja, akinek az a sorsa, hogy elhozza a világra a Vérontás és Szenvedés korát.
*
A két lány összefog, és egy sereg halandó és halhatatlan ellenséggel találja magát szembe, akiknek eltökélt szándéka elpusztítani vagy foglyul ejteni a Háborúhozót. Csak együtt van esélyük megmenteni a világaikat, ahonnan érkeztek, és amiket a futótűzként terjedő háború fenyeget.
* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Nincsenek megjegyzések