Breaking News

Célkitűzések 2021-re - Blog és könyvek

Azt hiszem, túlságosan nem lepek meg vele senkit, hogy a 2020-as célkitűzéseimet nem igazán sikerült megvalósítani. Illetve részben sikerült, de olvasás szempontjából nagyobbrészt nem. 

Amúgy sem vagyok jó az ilyen mindenféle fogadalmakban, nem vagyok hozzájuk elég fegyelmezett és kitartó, de azért mindig megpróbálom. Szóval főleg egy olyan évben, mint a 2020-as, ez nem lep meg.

Idén viszont kicsit másként állok a dolgokhoz: tavaly sokféle célkitűzésem volt azzal kapcsolatban, hogy MIT olvassak. Most ezt nem igazán szeretném, legalábbis nem szeretnék olyan célokat kitűzni, amik nagyon elvérezhetnek a hangulatomon vagy ilyesmin.

De azért jó, ha vannak célok, szóval valamennyit kitűzök azért magam elé.

Lássuk!




Az olvasás kapcsán:


- Minden nap olvasni. Ez viccesen hangozhat, de sajnos a munkák és a blog mellett több az olyan nap, amikor nem olvasok, mint az olyan, amikor igen. Alapból is úgy vagyok beállítva, hogy ha sokfelé áll az agyam, sokkal jobban szeretem, ha egyszerre tudok elolvasni egy könyvet, vagy maximum 2-3 részletben, mintha nagyon elapróznám. De erre még rájön az általános fáradtság, ami mellett könnyű más kikapcsolódást választani. Szeretném, ha ezek mellett az olvasás - vagyis jobban mondva a könyvolvasás - a mindennapi rutinom része lenne. 

- Több könyvet elolvasni, mint 2020-ban, de minimum 50. Alapvetően csökkenő tendenciát mutat az olvasásom, ami pár évvel ezelőtt cél is volt, mert tényleg kiégésig olvastam - de most már azért jó lenne leállni. Úgyhogy 2021-ben szeretnék többet olvasni, mint 2020-ban. 

- Megkezdett sorozatok lezárása. Van egy pár olyan sorozatom, amikbe belekezdtem, és mindenképp szeretném folytatni, befejezni - de ez a korábbi kötetek újraolvasását, vagy legalábbis áttekintését igényli, így mindig tologattam őket. Ezek közül szeretnék elolvasni párat mindenképp idén.

- Régóta olvasatlanul a polcon ülő könyvek olvasása. Sok-sok olyan könyvem van a polcomon, amiket anno nagyon vártam, be is szereztem, sokszor már a megjelenés után rögtön, olvasni viszont azóta sem sikerült. Ezeknek a számát is szeretném csökkenteni idén.

- Újraolvasások számon tartása. A Molyon csak azokat az olvasásokat vezetem, amik új könyvekhez kapcsolódnak vagy olyan nyelvű olvasások, amilyen nyelven még nem olvastam a könyvet korábban. De jó lenne tudni, mit és mennyit olvastam újra, úgyhogy szerintem idén elkezdem vezetni az újraolvasásaimat is.


A blog kapcsán:


- Jobban tervezni. Ez egy általános problémám, nagyon rossz vagyok a mindenféle tervezők, táblázatok, jegyzetek vezetésében, pedig egyre inkább érzem, hogy szükségem van rájuk. Próbálkozom, remélem, idén sikerül majd jobban rendet teremteni az életemben. Ez segítene a blogolásban is, és abban, hogy ne hanyagoljak el bizonyos rovatokat, illetve ha van egy-egy őrült napom, akkor is legyen előre tervezett, vagy akár előre kész tartalom. Az sem utolsó szempont, hogy még rengeteg ötletem van, azt is remélem, hogy a tudatosabb tervezés segítene, hogy ezek egy részét is meg tudjam valósítani.

- Facebook oldal 30.000? Nagy ugrás, és szinte hihetetlen szám, amit nem gondoltam, hogy valaha elérhetünk, de 2020-ban annyit nőtt az oldal lájkoltsága, hogy miért is ne merhetnénk nagyot álmodni? Jelenleg 26.851-en vagyunk a Facebook oldalon, úgyhogy a 30.000-ig 3149 lájk van. Hátha összejön. *ujjak keresztbe*

- Több Instagram fotó. Az idei évben elértük az 5000 Insta követőt, ami - őszintén mondom - nagyon meglepett. Viszont bármilyen szép is lenne a következő nagy mérföldkő, abban azért nem merek gondolkozni, meg igazából nem annyira célom most amúgy sem a számnövelés. Sokkal fontosabbnak érzem, hogy valóban rendszeresen fotózzak Instára, mert ebben igazából idén nagyon gyatra teljesítményt nyújtottam. És jó lenne, ha sikerülne más funkciókat is kipróbálni, kihasználni. Szóval összességében szeretnék ebben az évben kicsit nagyobb hangsúlyt fordítani az Instagramra és tanulni, fejlődni.

- Más közösségi média platfromok? Ez nekem is kérdés, de egy ideje már birizgálja a fantáziámat, hogy haladni kellene kicsit a korral a közösségi média kapcsán. Félre ne értsetek, én a Facebookon nagyon otthonosan érzem magam, de látom, hogyan válnak egyre népszerűbbé más platformok, és nem tartom kizártnak, hogy nekünk is újítani kéne. Mit gondoltok?

1 megjegyzés:

  1. "Más közösségi média platfromok? Ez nekem is kérdés, de egy ideje már birizgálja a fantáziámat, hogy haladni kellene kicsit a korral a közösségi média kapcsán. Félre ne értsetek, én a Facebookon nagyon otthonosan érzem magam, de látom, hogyan válnak egyre népszerűbbé más platformok, és nem tartom kizártnak, hogy nekünk is újítani kéne. Mit gondoltok?"

    Attól függ mi a cél. Mivel ezt nem tudom, igy azt se, van-e/lenne-e értelme :)

    VálaszTörlés