Breaking News

Tévésorozat lesz A Lőpormágus-trilógiából!
A Lőpormágus-trilógia nálunk a Fumax gondozásában jelent meg - ha valakinek esetleg úgy ismerősebb, akkor ez az, ami a Vérrel írt ígéretekkel kezdődik.

A Deadline pedig most bejelentette, hogy tévésorozat készül a könyvekből!

A sorozatért Joseph Mallozzi felel majd, aki a Hulu sci-fi dráma Utopia Falls nézői már ismerhetnek. 

Ő írja a pilot forgatókönyvét is.

Az első könyv fülszövege:

„A ​királyok kora lejárt – és én fojtottam vérbe.”

Tamás tábornagy királyellenes puccsa korrupt arisztokratákat küldött a guillotine alá, és éhezőket juttatott kenyérhez. Egyúttal azonban háborút provokált a Kilenc Nemzetekkel, és belső támadásokat a királyhű fanatikusok részéről. Közben Tamás állítólagos szövetségesei, az Egyház, a munkások szakszervezete és a zsoldoscsapatok között kapzsi hatalmi harcok törnek ki.

Kifogyva a lehetőségekből, Tamás saját félelmetes lőpormágusi képességei mellett csak kevés bizalmasára támaszkodhat. Közülük leginkább saját elhidegült fiára, a megkeseredett Tánielre, aki briliáns lövész és lőpormágus, és Adamatra, egy nyugdíjazott rendőrfelügyelőre, akinek hűségét zsarolással teszik próbára.

A külső és belső ellenség szorításában vergődve, felerősödnek a rémült suttogások pusztításról és halálról, és a földre visszatérő egykori istenekről. Persze, ezek csupán babonás vén parasztok legendái – modern, tanult emberek már nem hisznek az ilyesmiben. Pedig talán jobban tennék…


A Legjobb fantasy debütálás, David Gemmell Morningstar díjának nyertese 2014-ben. 

Nincsenek megjegyzések