Breaking News

Emma Watson után Katalin hercegné is összefogott a könyvtündérekkel




Először is, mielőtt belekezdünk a bejegyzésbe: én sem vagyok oda azért, hogy lefordítsák a külföldi királyi családok tagjainak neveit, de mivel a többség itthon így ismeri, most a bejegyzés kedvéért Katalin hercegnéként hivatkozom a korábbi Kate Middletonra, és mindenki más esetében is a magyar neveket használom.

Most hogy ezt így tisztáztuk, csapjunk is bele!

Nem tudom, ki mennyire van képben ezzel kapcsolatban, mindenesetre Katalin hercegné még tavaly, az első brit karanténidőszak alatt indított egy kampányt a brit Nemzeti Portrégalériával összefogva, ami a Hold Still nevet viselte. Ennek a lényege az volt, hogy a brit lakosoktól várták a lezárások alatt készült fotókat, amelyek megörökítik és megragadják ennek az időszaknak a pillanatait. Azóta a fotókból szerte az országban lehetett látni jó néhányat, most pedig egy könyv formájában megjelent a 100 legjobbnak ítélt fotó. 

A fotók nem csupán fotók: történetük van, néhány ilyen sztorit pedig Vilmos és Katalin frissen indult Youtube csatornáján is megismerhetünk, Katalinnal folytatott telefonbeszélgetések formájában. (Az első igazán könnyfakasztó volt.)

A Hold Still kötet a minap jelent meg, ennek megünneplésére pedig Katalin összefogott a Book Fairies, vagyis a Könyvtündérek csapattal, és 100 példányt "veszítettek el", illetve egy-egy példányt "elveszítettek" a 100-as válogatásba bekerült pályázók is. Micsoda meglepetés lehetett a könyveket megtalálóknak, hogy a kötetekben még egy üzenetet is találhattak, amit Katalin hercegné írt.




Nincsenek megjegyzések