Breaking News

4+1 könyv, amit ajánlok az UFO világnapra




Tudtátok, hogy ma van az UFO világnap? 

Bizony, ez létezik, és ma "ünnepeljük". 

Ennek kapcsán elgondolkoztam, hány olyan könyvet olvastam, amiben valamilyen formában szóba kerülnek földönkívüliek - és ha már, akkor miért ne osztanék meg veletek egy toplistát?


Először is szögezzük le: nem vagyok hatalmas sci-fi rajongó, ezért nincsenek ilyen könyvek tucatjával a listámon. Amik vannak, azok is nagyrészt ifjúsági-szórakoztató könyvek. Viszont talán ezért is lehet érdekes a bejegyzés azoknak, akik úgy vannak, mint én.


Luxen sorozat


 



Talán a legegyértelműbb választás, ha ifjúsági ufós sorozatról van szó.
Ha valaki esetleg nem ismerné, ez egy romantikus YA sci-fi, sok romantikával, és sok kalanddal-fordulattal. A Twilight vizén indult annak idején, főleg az első könyvön ezt még nagyon érezni, de később már kevésbé - viszont gyilkos függővégekkel operál, nem lehet abbahagyni.


Elidegenítve


 



Az Elidegenítve sorozat talán még egy fokkal cukibb, mint a Luxen. Viszont a Luxennel szemben a Földön élő földönkívüliekről tud a világ, és nagyon érdekes végiggondolni-élni, hogyan reagálják le az emberek azt a helyzetet, hogy a Földön nem csak mi élünk.


Lorieni Krónikák


 



Őszinte vallomás következik: ezt a sorozatot csúnyán elkaszáltam egy ponton. Nem azért, mert nem szerettem, hanem egyszerűen nem tudtam anyagilag lekövetni a megjelenéseket. 
Mindenesetre az első könyvet olvastam, és a belőle készült filmet is láttam - és szerettem őket. 


A burok


 



Nagyon határozottan a kedvencem az eddig felsorolt könyvek közül. Én nagyon szeretem a Twilight sorozatot, de bátran le merem írni, hogy ez jobb könyv Meyertől. 
Ha valaki még nem olvasta, nagyon ajánlom, viszont két tipp hozzá: 
1) Ne ítéljetek a film alapján, mert bár szerintem nem lett rossz, inkább azok tudták értékelni, akik olvasták is, mert nagyon leegyszerűsítették a könyvhöz képest. 
2) A könyv nagyon lassan indul, nekem az első 20 oldal volt kritikus, a nővéremnek az első 100 - megértem, miért. De ne adjátok fel, higgyétek beindul és meg fogjátok érteni, miért kellett a relatíve lassú indítás.


+ 1

A Hail Mary-küldetés


 



Ez a könyv kicsit kilóg a sorból, de ha űrről beszélünk, itt a helye, spoilerezni meg nem akarok. Olvassátok el helyette az értékelésem!

Nincsenek megjegyzések