Breaking News

5 könyves barátság, amit imádok

Ma van a barátság világnapja, úgyhogy gondoltam, összeállítok egy listát nektek a kedvenc könyves barátságaimmal!


5. A sok-sok szuper barátságé, amikről olvastam

Tudom, csalok.
De bevallom, nem tudok eleget olvasni jóféle barátságról. Legyen az gyerekkortól tartó, frissen kialakult, bajtársias-családias-vicces és laza. 
A szerelmi szálak sokszor talán háttérbe szorítják a jó barátságokat, és abszolút támogatom, hogy minél jobban ábrázolják ezeket a kapcsolatokat - fiúk és lányok között egyaránt, természetesen vegyespárosokkal is. 

Úgyhogy ez a pont most legyen minden jóféle barátságé, akiket esetleg a lista összeállításakor elfelejtettem. Vagy akik eszembe jutottak, de nem tudtam dönteni. Gimlié és Legolasé, a Forbidden Men csapaté Linda Kage sorozatából, Claryé és Simoné és az összes többi szuper Árnyvadász barátságé, Percyéké, a Krumplihéjpite Társaságé és még sorolhatnám.


4. Harry, Ron, Hermione (Harry Potter)

Természetesen a Harry Potternek kötelező helye van ezen a listán. Jóban-rosszban, veszélyben. És igen, azt is nagyon jónak tartom, hogy a barátságok olykor-olykor előkerülő bizonytalanságait és nehézségeit sem kendőzi el - gondoljunk csak Ron féltékenységére vagy arra, hogy Hermione "csajos" témákról nem tudott velük beszélgetni. De így is szuper barátság az övék.





3. Lena, Bailey. Carmen és Tibby (Négyen egy gatyában)

Ha valaki olvasta/látta a Négyen egy gatyábant, nem nagyon hiszem, hogy lefelejtheti erről a listáról ezt a sorozatot. A négy lány barátsága szenzációs - és külön örülök neki, hogy lányok közötti barátságot jelenít meg, mert valahogy bajtársias, mély férfi barátságokról sokkal többet olvashatunk. Pedig a jóféle csajos barátságokról nem érdemes elfeledkezni.





2. Ryland Grace és Rocky (A Hail Mary-küldetés)

Erről a pontról nem nagyon tudok mit írni, mert nagyjából minden spoileres lenne. 
Olvassátok A Hail Mary-küldetést, és megértitek, hogy került a listára.

A könyvről írt értékelésem




1. Jem és Will (Pokoli szerkezetek sorozat)

Megkérdőjelezhetetlen helyen van ennek a párosnak a listám élén. Nem is lehet kérdés, hogy ők kerülnek az első helyre. A legveszélyesebb helyzetekben is védik egymás hátát. De ami ennél is fontosabb, hogy a csatákon kívül is egymás védelmezői. A legönzetlenebb barátság az övék, amiről valaha olvastam. Forever parabatai.

Az alkotó: https://www.instagram.com/swifty_f0x/


Nincsenek megjegyzések