Breaking News

Befutott Jennifer L. Armentrout felnőtt fantasyjének magyar borítója - ez a Vérből és hamuból!

Ahogyan már korábban megírtam, sokak nagy kedvence, Jennifer L. Armentrout új terepre lépett: Fantasyt már olvashattunk tőle, de high fantasyt még nem - de most már bizony azt olvashatunk, ugyanis rögtön vásárolható is a kötet, a bejelentéssel egy időben! 

Ahogy az írónő írja:

"Négy évvel ezelőtt volt egy fantasyötletem. Játszadoztam az ötlettel, időnként elővéve. Írtam egy vázlatot is. Egy összefoglalót a szereplőkről. A helyszínekről. Még egy térképet is rajzoltam. Borzalmas volt. De hosszú évekig túlságosan féltem, hogy leüljek és megírjam. Sosem írtam még high fantasyt. Mi van, ha nem fog menni? Mi van, ha nem tetszik majd az olvasóknak? De a történet végig velem maradt. Aztán az egyik író barátom egy szívéhez közel álló könyvről beszélt, és rájöttem, hogy számomra ez az a könyv. Úgyhogy leültem és végre megírtam a From Blood and Ash-t. Ez az első könyv, amit pontosan úgy sikerült megírnom, ahogy a fejemben létezett. Képtelenség lett volna éveket várnom vele, hogy megosszam veletek."


A könyv azóta sokak szívét meghódította: tele van vele a TikTok, és a sorozat könyvei toplistásak voltak az elmúlt két évben a Goodreads Choice Awards szavazásán is!

Most pedig érkezik a könyv magyarul is, Rácz Kata fordításában a Könyvmolyképző Zafír Pöttyös sorozatába. 

A magyar fülszövegből még nem a végleges változatot olvashatjuk a kiadó oldalán, viszont már megvan a magyar borító, és azt is tudjuk, hogy 688 oldalas lesz a könyv.

Elit start: 2022.03.25
Várható megjelenés: 2022.05.06.



 

A fülszöveg első változata:

*

Egy Szűz…

Egy új korszak hajnalán, a születésekor kiválasztották Poppyt, ezért az élete sosem volt igazán a sajátja. A Szűz élete magányos. Sohasem érinthetik meg. Sohasem nézhetnek rá. Sohasem szólhatnak hozzá. Sohasem tapasztalhatja meg az élvezeteket. Ám ő Felemelkedésének napjára várva szívesebben tölti idejét a testőreivel, és inkább harcol a gonosszal, ami elvette tőle a családját, minthogy arra készüljön, hogy az istenek méltónak találják. De ez a döntés sem volt sohasem az övé.

Egy kötelesség…

Az egész királyság jövőjének terhe Poppy vállát nyomja, és ez olyasvalami ez, amire egyáltalán nem biztos, hogy vágyik. Hiszen egy Szűznek is van szíve. És lelke. És vágyai. És amikor Hawke, az aranyszemű őr felesküszik rá, hogy biztosítja a Felemelkedését, így belép az életébe, a végzet és a kötelesség összekuszálódik a sóvárgással. Hawke felkorbácsolja a lány indulatait, elülteti benne a kételyt azzal szemben, amiben eddig hitt, és megkísérti azzal, ami tilos.

Egy királyság…

Egy bukott királyság, amit magára hagytak az istenek, és amitől rettegnek a halandók, ismét feltámad, hogy erőszakkal és bosszúval mindenáron visszaszerezze, ami egykor az övé volt. És ahogy az átkozottak árnyéka egyre közelebb húzódik, a tiltott és a helyes közötti határvonal is elmosódik. Poppy nem csupán a szívét kockáztatja, hanem azt is, hogy méltatlannak találják az istenek, ráadásul az élete is veszélybe kerül, amikor minden véres fenyegetés, ami egyben tartja a világát, kezdi felfedni magát.

Jennifer L. Armentrout első high fantasyje.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

Nincsenek megjegyzések