Breaking News

Idén nyáron érkezik a Love & Gelato adaptációja
Kicsit nagyobb csendben, de elkészült Jenna Evans Welch Love & Gelato, vagyis magyar címén Firenzei nyár című regényének az adaptációja!

A csendnek részben az is oka, hogy ez nem egy szokványos amerikai projekt, hanem - információim szerint - nagyrészt olasz, és a nemzetközi tartalmak között érkezik a Netflixre.

Ráadásul nem is sokára: a premier június 22-én lesz!

A napokban befutott az első előzetes is, úgyhogy most, a szerző szülinapján itt a tökéletes alkalom a megosztására. Ez az előzetes nagyon sokat még nem mutat, még egy perces sincs, ráadásul ennek egy része is olaszul van - na nem kell megijedni, ez direkt van így, mert maga a főszereplőnk sem érti őket.
Az előzetest egyébként már meg is találjátok Netflixen magyar szinkronnal - így értelemszerűen a filmből is várható szinkronos változat.

A Netflixen ez a sztori hivatalos leírása:

Hogy teljesítse anyja végső kívánságát, Lina az egyetem előtti nyarat Rómában tölti, ahol felfedezi a romantikát - és a fagyi iránti szenvedélyt.


A leírásban Rómát nem teljesen értem, bevallom - a könyvben a szereplőnk Toszkánába megy, és hát... Firenze sem véletlenül jelent meg a magyar címben. Úgyhogy ezen a téren várható némi képzavar, mivel a Netflix átvette a Maxim Kiadó által adott Firenzei nyár címet a leírás és a római helyszínek ellenére is. Mindenesetre a szerelem és a fagyi az angol címből minden valószínűség szerint megmarad.
A magyar fülszöveg:

Lina ​az idei nyarat Toszkánában tölti, jóllehet, eleinte semmilyen érdeklődést nem mutat az ország napsütötte, varázslatos tájai iránt. Csupán édesanyja utolsó kívánságának eleget téve érkezett addig nem látott apjához. De milyen apa az olyan, aki tizenhat évig a gyereke felé sem néz? Lina ezért nem is vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodás világ, amely titkos románccal, műalkotásokkal és eldugott pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy újdonsült barátjával, Rennel, anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. A titok pedig azonnal más megvilágításba helyezi az anyjáról, az apjáról, sőt még az önmagáról alkotott képet is. Valaki egyszer azt mondta neki, hogy az emberek a szerelem és a fagylalt miatt mennek Olaszországba – néha azonban ennél sokkal többet találnak.

Nincsenek megjegyzések