Breaking News

MEGJELENÉSRE VÁRVA - Ismerd meg a görög mitológia kiemelkedő nőalakjait!

A Kossuth Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik egy könyv, ami szépen ötvöz két dolgot, amit szeretek: #girlpower és görög mitológia!

A kötetben ötven kiemelkedő nőalakot gyűjtenek össze a görög mitológiából!

A könyvnek persze apropója lehet a görög mitológia mostani felfutása is, ami részben az ebbe a témába belekapó filmeknek (pl. a képregény-filmeknek), részben néhány divatos görög mitológiára épülő könyvnek köszönhető (gondoljunk csak az Akhilleusz dalára és a Kirkére vagy a Lore Olympus képregényre).De persze annak is nagy szerepe lehet benne, hogy elkezdték keresni a történelem felemelhető-tanítható-figyelemre érdemes nőalakjait, ami simogatja feminista lelkemet.

A megjelenés május első felére várható, így már nem kell sokat várni rá.
Fülszöveg:

Ravaszok, csábítóak, rettentőek, erényesek - akár isteni lények, akár halandók, a nők alapjaiban formálják a görög mitológiát, mégis régóta elhomályosítják őket a férfialakok. Ideje, hogy az ő történeteik is napvilágra kerüljenek!

Az Olümposzi hősnők a görög mitológia ötven lenyűgöző nőalakjának történetét meséli el, köztük olyan istennőkét és nimfákét, mint a fenséges Athéné, a háború istennője; a bosszúálló Nemeszisz, a megtorlás istennője; és a harcos amazonok királynője, Hippolüté. De találkozunk halandókkal és félistenekkel is, amilyen a hosszú szenvedést megélő Andromakhé, a gyilkos Klütaimnésztra, vagy a vidám Iphisz.

Minden történethez rövid portré, megkapó ábrázolás és az adott nőalak mitológiai szerepének magyarázata tartozik. Dr. Ellie Mackin Roberts ókortörténész alapvető munkája napjaink szemszögéből enged betekintést ezeknek az emberfeletti nőknek a világába.

Nincsenek megjegyzések