Breaking News

10 könyv, amit (lehet, hogy) beszerzek a Könyvhéten





Ebben a bejegyzésben pedig össze is szedek könyveket, az egyes és kettes listámról - azaz a 10-es listán lesznek "ezeket tutira megveszem" és "talán" listás könyvek is.

Fontos kiemelni, hogy nem fontossági sorrendben hozom a könyveket.

Illetve azon se lepődjetek meg, ha nem látjátok a Könyvhét beszerzős posztjában az összes könyvet - sajnos nincs olyan állapotban a büdzsém, hogy 10 új megjelenést csettintésre beszerezzek, főleg, ha erre még rájönnek a nagyon akciós, helyszíni spontán vásárlások is. 


És akkor most, hogy ezeket tisztáztuk, csapjunk is bele a 10-es listába!


Moskát Anita: A hazugság tézisei (Gabo)

 

Moskát Anita könyveit az elmúlt években olvastam, így nem szeretném, ha ez az új kötet kivétel lenne. 



Neil Gaiman: A Mágia könyvei (Fumax)

 

Neil Gaimannel furcsa a viszonyunk. Nagyon tisztelem, nagyon szeretném szenvedélyesen szeretni, viszont egyelőre nem jutott el eddig a pontig a kapcsolatunk. 
Ezt a könyvet viszont azóta szeretném olvasni, amióta először hallottam róla, hogy a rajongói azzal gyanúsították J.K. Rowlingot, hogy innen lopta Harry Potter ötletét. (Amit egyébként Neil rendkívül szimpatikusan leállított.)



Marissa Meyer: Winter (Könyvmolyképző)

 

Szinte hihetetlen, de végre eljutottunk idáig! Néhány évvel ezelőtt, amikor az Alexandra Kiadó elkaszálta a Holdbéli Krónikák sorozatot, nem gondoltam, hogy olvashatom még magyarul a teljes sorozatot, de nagyon örülök, hogy végül minden jól alakult, átvette a Könyvmolyképző a sorozatot és elvitte a zárókönyvig. 
Kicsit le vagyok maradva a sorozattal, még a harmadik könyvet sem olvastam, de mindenképpen pótolni szeretném idén.



Victoria Aveyard: A kettétört birodalom (Gabo)

 

YA bloggerként furcsa, hogy ezt kell mondjam, de még nem olvastam Victoria Aveyardtól. Képben vagyok a sorozataival, posztot is írtam már a megjelenéseiről, a TikTokon is többször szembejött - de valahogy nem jutottam el a Vörös királynő olvasásáig. 
Viszont most jön ez a YA fantasy könyve, lehet, hogy ez lesz az én belépőm.



Kristen Ciccarelli: A hatalom tőre (Maxim)

 

A sorozat első könyvét már olvastam, és bár sajnos a megjelenése óta eltelt már kb. 3 év, így konkrétumokra kevéssé emlékszem, arra azért igen, hogy szerettem Az utolsó Namsarát, vártam a folytatást.



J. J. McAvoy: Black Rainbow - Fekete szivárvány (Könyvmolyképző)

 

Oké, oké, csalok. Ezt a könyvet angolul már olvastam, kiadásra ajánlottam - na de mégiscsak jó lesz megfogni végre, mivel angolul e-könyvben olvastam. Egy jó kis tanár-diák románc nekem mindig jöhet, remélem, nektek is tetszeni fog.



Guillaume Musso: A brooklyni lány (Park)

 

Guillaume Musso könyveit évek óta nagyon szeretem, most már népszerű is, a Park pedig végre a szerzőhöz méltó, gyönyörű, összepasszoló kiadásban hozza a könyveit. Ezt még nem szereztem be, de mindenképp a polcomon a helye.



Cserkeszterek 2. - Barátság ​a maximumon (Ciceró)

 

A Cserkeszterek első részét még a Képregényfesztiválon szereztem be. Igaz, még nem olvastam azóta, de elég nagy összegben fogadnék, hogy szeretni fogom, ráadásul lassan kijelenthetjük, hogy ez az idei nálam a képregények éve, nagyon sok jó képregényt olvastam idén.



Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés (21. század)

 

Ez a könyv elég nagy sikert aratott a Goodreads Choice Awardson tavaly, jó kis romantikusnak ígérkezik, szóval nyilván olvasnom kell.



Alice Oseman: Heartstopper - Fülig beléd zúgtam 2. (Könyvmolyképző)

 

A Heartstopperrel már sokszor találkozhattatok az oldalon, rengeteg cikket hoztam az adaptáció kapcsán és értékeltem is az első képregényt. Egyértelmű, hogy a második is kell kategóriás.

Nincsenek megjegyzések