Breaking News

Hivatalos: tévésorozat készül a Jane Austen nővéréről szóló könyvből

Jane és Cassandra a Becoming Jane - Jane Austen magánélete filmben



A Gabo Kiadó gondozásában jelent meg egy könyv Jane Austen kapcsán. A Miss Austen, vagyis magyar címén az Austen kisasszony fókuszában Cassandra, Jane imádott nővére áll. 

Cassandra neve valószínűleg ismerős minden Austen rajongónak, már csak azért is, mert sok mindent, amit az írónőről tudunk, kettejük levelezéséből tudjuk. 

Gill Hornby róla szóló regényéből pedig tévésorozat készül!

A friss hírek szerint a PBS Masterpiece készíti a 4 részes minisorozatot, a forgatókönyvíró pedig a skót Andrea Gibb lesz. 

A kosztümös rajongók annak a hírnek is örülhetnek, hogy Christine Langan is érintett a projektben, aki korábban a BBC Films egyik vezetője volt.

Ennél többet egyelőre nem tudunk az adaptációról, de érdemes lesz figyelni.

A magyar borító



A könyv fülszövege:

Anglia, ​1840. Cassandra Austen imádott húga, Jane halála óta, immár két évtizede egyedül él, napjait a barátok és rokonok látogatása tölti ki, és persze a húga jó hírnevének megóvásába fektetett csendes, eltökélt munka. Cassandra, aki már betöltötte hatvanadik évét, és egészsége egyre törékenyebb, meglátogatja Kintburyben Fowle-ékat, régen elhunyt vőlegénye családját. Jane kincset érő leveleit keresi. Amikor házigazdáját és a minden lében kanál szobalányt kijátszva a levelek nyomára bukkan, nemcsak Jane-nel, de saját magával kapcsolatos titkokkal is szembesül. Vajon hajlandó lesz a világ szeme elé tárni életének legbensőségesebb részleteit, vagy tűzre veti húga hagyatékát?

Az Austen kisasszony felváltva mutatja be a parókia életét és Cassandra élénk, a Jane-nel töltött évekről szóló emlékeit, közben megismerhetjük Jane zseniálisan elképzelt elveszett leveleit. A még sosem hallott történet Cassandráról szól, aki a legfontosabb szerepet töltötte be Jane életében. Gill Hornby rendkívüli empátiával, összetett érzelmek ábrázolásával és szellemességgel ismeri el Cassandra érdemeit. A nő, akit életre kelt, éppen olyan elragadó, mint akármelyik Austen-hősnő.


Az angol borító:



Nincsenek megjegyzések