Breaking News

Alice Oseman: Heartstopper ​– Fülig beléd zúgtam 2. {Értékelés + Nyereményjáték}

Alice Oseman: Heartstopper ​– Fülig beléd zúgtam 2. 

A blogturnéról





A nagysikerű Heartstopper - Fülig beléd zúgtam című képregény folytatása szinte azonnal követte a nemrég kiadott első részt, hiszen a magyar közönség azonnal a szívébe fogadta Nick-et and Charlie-t. Bloggereink alig várták, hogy ismét elmerülhessenek Alice Oseman bájos, romantikus képregényében, hát tartsatok velük legújabb blogturnénkon! 
Ne felejtsetek el játszani se, ugyanis a turné végén megnyerhetitek a Könyvmolyképző kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is!

Kapcsolódó bejegyzések:



Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 320
Fordító: Riesenberger Mónika
ISBN: 9789635972968
Sorozat: Szívdobbanás 2.
Kezelhető-e standalone-ként? Nem
Függővég:
Bechdel-teszt: átment
Moly link
Goodreads link (4,61)
Olvass bele!
Megrendelési link
"Teljességgel elragadó. Aranyos, romantikus,
kedves. A történet csodás tempóban halad.
Imádom ezt a könyvet."
-RAINBOW ROWELL, A Carry On szezrője

Nick

Azért átjössz
holnap?? :D
Mert lenne egy
ötletem
Mit szólnál egy
igazi randihoz?

Omg... hát PERSZE
Mit csináljunk? :)

Lehet meglepetés??

Omg oké! Nagyon
izgulok alkjdfldsg





Az első mondat:


"Kész. Vége. Mindennek."

Véleményem


A Heartstopper az a cukiság, amire mindenkinek szüksége van, különösen egy olyan rázós időszakban, mint amilyen az elmúlt pár év volt, és amilyen 2022.

A történet pont ugyanott folytatódik, mint ahol az első könyv végén hagytuk. Ami nagyon is derék, tekintve, hogy az hogyan zárult - amolyan azonnal kell a folytatás érzéssel.

Anélkül, hogy spoilereznék, azt kell mondjam, bizony nem okozott csalódást sem az egész képregény, sem az a jelenet, ami végül lezárta az első rész végén ott hagyott konfliktust.



Ebben a könyvben Charlie és Nick édesebbek, mint valaha. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek problémáik - sőt, igen komoly kérdésekkel kell szembenézniük.

A két fő téma a második Heartstopper könyvben: a kibontozó kapcsolat nehézségei, illetve önmagunk megismerése, leginkább Nick oldalán - no meg persze a kapcsolat és az önismeret kombinációja. Klasszikus tiniszerelmes kérdések, ám ezúttal most nem egy heteroszexuális pár példáján, így újabb rétegek tevődnek rá erre.


– „Char”?
– Ó… hát, hú… ez csak úgy kicsúszott.
– Te jó ég, mondd újra!!
– Nem!!
– Naaaaaaa.
– Nem!!
– Pedig tetszik. Cuki.
– Na, most már tuti nem hívlak így többet.


A problémák mellett persze a kapcsolattal együtt egy sor klasszikus, "pillangók a gyomorban" jelenetet vonultat fel. Olyan jó olvadozni rajta!

De ha már szóba kerültek a problémák: az egyik dolog, amitől nagyon jó ez a könyv, az pontosan az, hogy még a problémáiban is aranyosak. Mindenki őszinte és jó a maga keretei között, és pontosan emiatt nem jönnek a teljesen klisés, idegesítő csavarok.




Persze minden cukissággal együtt is megvannak a szokásos tinidrámák, de mindegyik elviselhető szinten marad.

A könyv tele van sms-ekkel, szóval rettentő könnyen és gördülékenyen olvasható, szóval simán előkapható akkor is, ha valami gyors olvasmányra vágyik az ember, vagy egy rossz nap végén szeretni "könyves sebtapaszt" a maga problémáira. 

A stílus természetesen pont olyan, mint az első rész esetében, nagy meglepetéseket nem tartogat - így aki azt szerette, ezt is fogja, talán még jobban is, mint az elsőt, ugyanis már nem kell energiát fektetni abba, hogy megismerjük a szereplőket, már élvezhetjük szabadon a kibontakozó szerelem és a tinibarátságok világát.

KEDVENC LETT


Nyereményjáték


Az első rész kapcsán LMBTQ kötetek idézeteit kutattuk, ezúttal viszont fel kell ismernetek, hogy mely LMBTQ filmekből származó képek szerepelnek az egyes állomásokon! Jó keresgélést!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Csak magyarországi címre postázunk.)




a Rafflecopter giveaway


A turné menetrendje





Nincsenek megjegyzések